Menu

Novoročná verzia OLYMPU

Nový rok prinesie nové zmeny. Pripravte sa na novinky v mzdovej legislatíve od 1. januára 2024. Minimálna mzda, nezdaniteľná časť základu dane na daňovníka, či zmena vylúčenej doby pre zamestnancov z dôvodu materstva a starostlivosti o dieťa a mnoho ďalšieho. Všetko podstatné nájdete v pripravovanej verzii OLYMPU.

Mzdové a daňové veličiny

V nadchádzajúcom roku sa na mzdovú legislatívu pripravujú zásadné zmeny, ktoré ovplyvnia výpočet miezd. Od 1. januára 2024 budú platné nové hodnoty:
• minimálnej mesačnej a hodinovej mzdy,
• nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka,
• minimálnych mzdových nárokov,
• maximálnych vymeriavacích základov a minimálneho preddavku na zdravotné poistenie.

Znie to zložito? Nebojte sa, sme tu pre vás. Momentálne intenzívne pracujeme na aktualizácii pomocných tabuliek, ktoré vám čoskoro poskytnú všetky potrebné informácie. A preto, aby ste nemuseli skúmať tisíce stránok, pripravili sme pre vás všetko na jednom mieste.

Zmena vylúčenej doby

Od 1. januára 2024 z dôvodu materstva a starostlivosti o dieťa je zamestnanec v dobe vylúčenia v čase, kedy z daného právneho vzťahu poberá dávku materské alebo by poberal, ale nárok mu nevznikol z dôvodu, že nezískal 270 dní nemocenského poistenia.

Nová verzia len s platným Balíkom služieb

Všetky tieto novinky nájdete v novej verzii OLYMPU 24.00, ktorú plánujeme vydať na začiatku nového roka. Stiahnuť si ju môžete len s platným Balíkom služieb. Ak ešte nemáte obnovený svoj Balík služieb, teraz je ten pravý čas. Obnovte si ho vo svojom KROS účte. Zabezpečte si správny výpočet miezd a pripravte sa na bezstarostný začiatok roka s novou verziou programu.

Legislatívna TOUR 2024

Ešte váhate nad Legislatívnou TOUR? Táto udalosť vám otvára dvere k nie jednej, nie dvom, ale až trom konferenciám plným zaujímavých informácií. Prihláste sa a získajte kľúčové know-how, ktoré vám pomôže v práci.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty