Menu

Nový OLYMP – moderný, krajší, prehľadnejší

Milí používatelia, je pre nás dôležité, aby bol náš softvér nielen užitočný, ale aby sa vám s ním aj dobre pracovalo. Od poslednej výraznej dizajnovej zmeny OLYMPu však už ubehlo mnoho výplatných termínov a aj my sme si uvedomovali, že program do krásy nestarne. Preto sme posledných pár rokov pracovali najmä na tom, aby sme mu pripravili nový, modernejší šat.

Pekný aj múdry

Našim cieľom neboli iba kozmetické úpravy. Nechceli sme iba nový make-up. Vedeli sme, že nestačí iba zmeniť farby, urobiť pekné ikonky a pridať grafické detaily, ktoré nič neriešia. Chceli sme program vylepšiť, aby bol ešte užitočnejším pracovným nástrojom, ktorý vás zbaví rutinných činností a bude opäť o niečo používateľsky prístupnejší.

Aby sme taký dizajn vytvorili, niekoľko rokov sme pozorne sledovali trendy, zbierali informácie a počúvali, čo nám hovoríte. Získali sme kopec užitočných rád a podnetov o tom, ako a čo vylepšiť, čo zmeniť a ako vám ušiť program na mieru. Pri konečnom návrhu sme brali do úvahy všetky požiadavky.

Softvér pre ľudí

Nový OLYMP má výrazne zjednodušené ovládanie a bez problémov sa v ňom zorientujú aj tí, ktorí za PC netrávia všetok voľný čas. Najvýraznejším vylepšením prešla navigácia v programe. Klasické rozbaľovacie menu sme nahradili tzv. ribbon menu. Tento spôsob usporiadania menu dnes využíva väčšina programov, stretnete sa  s ním napríklad v novších balíkoch MS Office.

Dôležité pri novom návrhu bolo pre nás aj to, aby sa v  programe pracovalo skutočne pohodlne a jednoducho. Aby mal prehľadne rozmiestnené a dostatočne zvýraznené funkcie a aby boli jednotlivé funkcie pre používateľa ľahšie dostupné, bez nutnosti preklikávať sa niekoľkoúrovňovým menu pre spustenie požadovanej akcie.

Od júla na vyššej úrovni

Pred samotným finálnym nasadením ribbonov sme vytvorili prototyp, ktorý prešiel pripomienkovaním a ročným testovaním. S ním ste nám opäť pomohli aj vy. Okrem členov výroby a konzultácií sme totiž novinky predvádzali aj vám na minuloročnom DOD a osobných návštevách, ktoré prebiehajú aj v týchto dňoch.

Až keď sme si boli skutočne istí, že všetko funguje ako má, vytvorili sme finálnu verziu, s ktorou budete už o necelý mesiac pracovať aj vy. Veríme, že vám zjednoduší prácu a ušetrí čas. Ďakujeme vám za pomoc pri vývoji, podarilo sa nám spolu OLYMP úspešne posunúť na vyššiu úroveň. Tešíme sa, že keď program v júli spustíte, uvidíte ho lepší, krajší a intuitívnejší.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty