Menu

OLYMP prináša automatické prepojenie na ePN Sociálnej poisťovne

Digitalizácia hýbe svetom. To si povedali aj mzdoví účtovníci pri zavedení elektronickej práceneschopnosti – ePN. Byrokraciu s papierovými lístkami, kedy zamestnanec s horúčkou alebo zlomenou nohou musel PNku zaniesť svojmu zamestnávateľovi, je preč. Papier nahradila elektronizácia.

Manuálne prepisovanie údajov končí

Elektronická práceneschopnosť je povinná od 1. júna 2023 a týka sa všeobecných lekárov, lekárov zdravotníckych zariadení a gynekológov. Vystavenie PN elektronicky šetrí čas lekárom, zamestnancom, ale aj mzdovým účtovníkom. Mnohé povinnosti mzdárom odpadli. Stačilo sa iba zorientovať na portáli Sociálnej poisťovne v novej evidencii ePN a naučiť sa oznamovať údaje pre výplatu dávky a posledný odpracovaný deň zamestnanca. Celkom jednoduché. Ale ako si automaticky preniesť ePN do mzdového softvéru? Doteraz to bolo možné len ručne. Toto však už bude minulosťou. Keď automatizovať, tak predsa poriadne.

Automatizujte s OLYMPOM

Keďže vám chceme prácu zjednodušovať, prinášame vám OLYMP s prepojením na ePN. Už nemusíte pravidelne kontrolovať portál Sociálnej poisťovne, či tam pribudla nejaká nová ePN a prácne prepisovať údaje do mzdového softvéru. Úzka spolupráca so Sociálnou poisťovňou, testovanie a dolaďovanie potrebných procesov sú výsledkom toho, že program OLYMP to už urobí za vás. Na začiatok si len vygenerujete na portáli Sociálnej poisťovne token, skopírujete ho do OLYMPU a prepojenie je hotové! OLYMP bude zmeny v systéme ePN sledovať a ak nejaké budú, upozorní na ne. Prepojením zabezpečíte väčšiu presnosť a bezpečnosť údajov.

ePN-ky si do OLYMPU načítate jedným klikom. Je zamestnanec práceneschopný dlhšie ako 10 dní? Nové Oznámenie na výplatu dávky pošlete rovno z OLYMPU. Elektronické PN si budete môcť preniesť aj do Evidencie neprítomností v Personalistike.

Každý používateľ by mal udeliť súhlas s používaním automatického načítania ePN a zasielania oznámení z OLYMPU do eSlužieb. Zamestnávateľ vypíše žiadosť, ktorá je dostupná v účte zamestnávateľa na Portáli eSlužieb a pošle ju naskenovanú cez svoju elektronickú schránku Sociálnej poisťovni. Zamestnávateľ sa tak stane novým B2B subjektom s prideleným identifikátorom B a môže začať výhody tejto služby využívať.

Funkcia Elektronická PN dostupná pre všetkých

Pýtate sa, či si takúto funkčnosť musíte v OLYMPE dokúpiť? Nie, nemusíte, bude prístupná pre všetkých používateľov OLYMPU s platnou licenciu. A keďže verzia s prepojením na ePN bude zverejnená už v decembri, ušetrený čas môžete venovať niečomu príjemnejšiemu, čo vás v tomto období čaká.

Papierovú PN už od januára nevystaví ani zubár

Nezabudnite, že od 1. januára 2024 budú mať povinnosť vystavovať PN elektronicky všetci lekári, to znamená aj špecialisti, či zubári. Tak ako budú papierové PN čoskoro minulosťou, aj ručnému prepisovaniu údajov do mzdového programu odzvoní. S programom OLYMP bude celý tento proces automatizovaný.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty