Menu

Podpora škôl (nielen) v čase pandémie

#spolutodame   #skrosomdoma

O potrebe digitalizácie a webových riešení sa v tomto čase presviedčame čoraz nástojčivejšie. Uplynulé týždne nastavili v tomto smere zrkadlo nielen slovenským podnikateľom. Rovnako preverili aj slovenské školstvo a jeho pripravenosť na digitálne formy výučby a vyučovanie z domu.

Pedagógovia museli zo dňa na deň čeliť veľkej výzve. Pomocnú ruku podali najmä rodičia, ale aj rozhlas, televízia či umelci. My v KROSE sme nezaváhali ani chvíľu. A ochotne priložili ruku k dielu.

Projekt podpory škôl

Už viac ako 20 rokov sme hrdým partnerom našich stredných a vysokých škôl. Pomáhame vychovávať novú generáciu ekonómov, účtovníkov, mzdárov ale aj stavebných rozpočtárov. Viac ako 600 škôl využíva pri výučbe naše ekonomické programy ALFA plus, OMEGA, OLYMP a viac ako 300 škôl stavebný softvér CENKROS 4. Na mnohých z nich sú súčasťou maturitnej skúšky alebo diplomovej či bakalárskej práce.

Každoročne organizujeme aj prestížnu olympiádu Mladý účtovník, ktorá bola žiaľ tento rok z bezpečnostných dôvodov zrušená.

Spolu to dáme

Uvedomujeme si, že v tomto čase je vyučovací proces oveľa náročnejší. Pedagógovia, študenti a dokonca aj rodičia musia spolu zdolávať nové výzvy a prekážky, ktoré so sebou neplánované zatvorenie škôl prináša. Chceme vám pomôcť a zjednodušiť tie veci, ktoré sú v našich rukách.

Študentom prinášame bezplatnú domácu licenciu. Každý z nich tak môže pracovať s našimi programami z pohodlia domova.  Rovnako, ako keby boli v škole.

Sprístupnili sme viacero videoškolení ako napríklad Praktický sprievodca mzdami, 10  najčastejších otázok k programu OMEGA či Uzávierka v jednoduchom účtovníctve. Využiť môžu naše e-booky, ktoré sú pre pedagógov a študentov dostupné online a bezplatne. Veríme, že tieto pomôcky splnia svoj účel a uľahčia všetkým zúčastneným cestu k fungujúcemu učeniu na diaľku.

Deň učiteľov – oslávme ho na diaľku

Slovenskí a českí učitelia majú tento víkend sviatok. Už viac ako 65 rokov je 28. marec  označovaný za Deň učiteľov. Dátum bol určený podľa narodenia uznávaného pedagóga, spisovateľa a teológa Jána Ámosa Komenského, ktorý je považovaný za učiteľa národov.

Tento rok učitelia svoj deň spoločne so žiakmi neoslávia. Prázdne lavice sú akýmsi smutným symbolom tejto doby. Aspoň takto na diaľku posielame všetkým pedagógom poďakovanie a povzbudenie. Prajeme im, nech sa ich triedy naplnia žiakmi a študentmi, aby sa znovu mohli vidieť aj zoči voči nielen cez monitory PC či mobilov. Nech sa to všetko dostane čo najskôr do starých koľají. Veľa zdravia priatelia…

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty