Menu

Svetový biometrický systém zo Slovenska 

Na Slovensku máme množstvo firiem, ktoré sú známe a úspešné v zahraničí. Nielenže robia Slovensku dobré meno, ale vyvíjajú technológie, ktoré sú jedinečné a na svetovej úrovni. Medzi takéto firmy jednoznačne patrí spoločnosť Innovatrics, ktorá ponúka riešenie pre evidovanie dochádzky Fingera. Počuť ste ich mohli v rámci diskusie Digitalizácia v podnikaní: Predbehnite konkurenciu na našom Online festivale vzdelávania.

Známy doma aj v zahraničí

Prihlasovanie do banky pomocou tvárovej biometrie či otlačku prstov, kamerové kontroly na hraniciach a iné bezpečnostné prvky. Všetkým dobre známe činnosti, s ktorými sa stretávame aj v každodennom živote. Práve spoločnosť Innovatrics je úspešný poskytovateľ týchto riešení. Poznajú ich vo viac ako 80 krajinách sveta a ich biometriu použila už viac než miliarda ľudí. Mzdárom je spoločnosť známa najmä pre dochádzkový systém Fingera.
Príbeh dochádzkového systému začal na podnet nespokojných zákazníkov, ktorý využívali dochádzku prostredníctvom kartičiek, s ktorými vznikali rôzne kolízne situácie.

“Omylom” v dochádzke nastal koniec

Jeden zamestnanec si vraj zabudol kartičku a tak si nemohol zaznamenať čas príchodu, druhého pípol kolega. Omyly, ktoré boli v mnohých spoločnostiach na dennom poriadku. Nespokojnosť mzdárov a personalistov. Chaos v dochádzke, nesprávne údaje, dlhé trápenie s hľadávaním tých správnych informácií. Pred 17 rokmi, nastal zlom, kedy bolo potrebné zakročiť a vymyslieť niečo transparentnejšie. V tom čase prišla na trh Fingera s novým systémom evidencie dochádzky. Tvarová biometria či otlačok prsta. Transparentný spôsob, ako zamedziť podvodom s dochádzkou a uľahčiť prácu mzdárom a personalistom.

Zodpovednosť za dochádzku na zamestnancoch

Fingera má svoju desktopovú aj mobilnú aplikáciu. Cez ňu je možné zadávať dochádzku, schvaľovať absencie, vytvárať zostavy, reporty či výkazy a tie následnej ukladať vo formáte vhodnom pre mzdové softvéry. Zamestnanec pošle aktivity súviace s dochádzkou na schválenie svojmu nadriadenému, ten ich po kontrole a uzavretí pošle mzdárke. Tá ušetrí množstvo času na dôležitejšie aktivity.
Ak chcete vedieť o digitalizácii v podnikaní viac, pozrite si záznam z nášho Online festivalu vzdelávania 2023.

Zdieľať
KROS
O nás
Blog
Kontakty