Menu

Tovary a služby, fakturácia do zahraničia podľa §7a a ďalšie novinky

Prinášame “horúce” letné novinky. Medzi tie najhorúcejšie určite patria Tovary a služby a zjednodušená fakturácia do zahraničia pre neplatiteľa DPH registrovaného podľa §7a.

Tovary a služby

Na základe vašich postrehov sme do časti Obchod doplnili evidenciu predávaných produktov a služieb – Tovary a služby. Údaje sa tu ukladajú automaticky pri ich pridávaní na doklady v iKROSe a samozrejme sa dajú pridávať a upravovať ručne.

SUPER správa pre užívateľov s prepojením na OMEGU „v iKROSe máte svoje skladové karty a služby z OMEGY”. Môžete ich teda jednoducho použiť na dokladoch v iKROSe a po importe faktúr do OMEGY sa samozrejme vydané množstvá odpíšu zo skladu. Rovnaká funkčnosť bude čoskoro dopracovaná aj pre ALFU plus.

Neplatiteľ DPH podľa §7, 7a
Ak ste neplatiteľom DPH fakturujúcim do zahraničia a registrovaným podľa §7, 7a, už nemusíte v aplikácii iKROS ručne prepínať nastavenia z platcu na neplatcu. Práve pre vás sme urobili v časti Všeobecné údaje nastavenie, kde si zapnete možnosť Neplatiteľ DPH registrovaný podľa §7, 7a.

Po zapnutí tohto nastavenia sa na faktúrach a zálohových faktúrach v časti Dodávateľ zobrazí možnosť §7, 7a. Táto možnosť sa automaticky zapne, pokiaľ má odberateľ iné IČ DPH ako slovenské. Na faktúre sa zobrazí vaše IČ DPH, doplní sa text “Prenesenie daňovej povinnosti” a neuvádza sa DPH. Ak ide o fakturáciu v tuzemsku, je voľba vypnutá, vaše IČ DPH sa nezobrazuje a je uvedený text “Nie je platiteľ DPH”.

Hľadanie podľa údajov na dokladoch
Každý používateľ aplikácie iKROS si môže nastaviť svoje údaje, ktoré sa zobrazujú na dokladoch.

Aby si napríklad majiteľ firmy mohol ľahko pozrieť, koľko dokladov vystavil ktorý obchodník, vylepšili sme vyhľadávanie dokladov.

Podstránka Účtovníctvo a iKROS
Aplikáciu iKROS je možné na strane účtovníčky priamo prepojiť s účtovníctvom OMEGA a ALFA plus. Vďaka prepojeniu môže napr. účtovníčka načítať všetky Vaše faktúry, alebo sprístupniť prehľad o neplatičoch alebo stav hospodárenia podľa účtovníctva. Viac o prepojení sa dočítate na našej novej podstránke Prepojenie s účtovníctvom.

Neposielať upomienky pre záporné faktúry
V aplikácii bolo možné zaslať upomienku aj na zápornú faktúru (dobropis). Aby ste omylom na takúto faktúru neposlali upomienku, túto možnosť sme zrušili.

Fakturujte online

Jednoducho a rýchlo. Odkiaľkoľvek a kdekoľvek.

Vyskúšajte novú generáciu online fakturácie skôr než ostatní. Vystavujte faktúry na pár klikov, ľahko a bezpečne.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty