Menu

Vírus, ktorý spomalil svet. A spojil…

#spolutodame   #skrosomdoma

Koronavírus – pár písmen pokope. S obrovskou silou. Pred časom takmer neznáme slovo. Dnes so sebou nesie veľa. Dokonca už aj tí naši najmenší sa pýtajú, čo je to korunavírus. Školy sú zavreté a deti doma. A internet plný nápadov na trávenie spoločného času, rozličných hier či návodov na kváskovanie.

Čas rúšok a solidarity

Sociálne siete sú plné výziev, aby sa ľudia správali zodpovedne a zostali doma (#zostandoma, #somdoma). A fotiek s tvárami zahalenými v rúškach. Výhodou takýchto fotiek je, že aj keď ste na obed mali makové šúľance, nevadí to ?.

Tí, ktorí majú možnosť, ostali doma. Tí, ktorým to zamestnávateľ umožnil, pracujú z domu. Z tých, ktorí tú možnosť nemajú, sa stávajú hrdinovia dnešnej doby. Lekári, sestry, sanitári, upratovačky, predavačky, šoféri, zásobovači a mnohí ďalší. Kto môže, priloží ruku k dielu. Prepravné spoločnosti ponúkajú bezplatnú prepravu tovaru či nákupov, veľké firmy menia produktové zameranie a  namiesto módnych outfitov šijú rúška. Mnohí z nás znovu objavili čaro ručnej práce a po rokoch zobrali do rúk ihlu a niť.

Svet sa spojil. Aj napriek tomu, že ľudia sa stretávať nemôžu.

FB skupiny plné odborníkov z praxe

V čase, keď je osobný kontakt obmedzovaný na minimum, môžete využiť dávno objavenú silu sociálnych sietí. Radi by sme vás pozvali do našich rozbehnutých facebookových skupín: „Omegáči, raďme si“, „Alfáči, raďme si“, „Olympáci, raďme si“, „Stavbári, rozpočtári raďme si.”

Je to úžasné miesto, kde nájdete pokope niekoľko stoviek odborníkov. Sú to účtovníci, účtovníčky, mzdári a mzdárky, ktorí si navzájom zdieľajú svoje skúsenosti a vedia nezištne poradiť. Paleta otázok je široká. Či už je to banalita a potrebujete len postrčiť, alebo je to zapeklitá otázka z praxe alebo legislatívy. Nájdete tam všetko.

Samozrejme aj naše šikovné adminky, ktoré vám pravidelne prinášajú odborné príspevky, aktuality z KROSU či užitočné návody. Každá skupina má svojich vlastných adminov, expertov v danom programe – a nielen v ňom ?.

Spolu to dáme aj z domu

Veríme, že všetky povinnosti zvládneme spolu s vami aj takto „z domu”. Želáme vám aj vašim blízkym najmä pevné zdravie. A k tomu veľa pozitívnych myšlienok. Lebo majú veľkú silu.

Inšpirovať sa môžeme priamo u Talianov, ktorí so situáciou bojujú po svojom. Spevom a hudbou. Možno ste zachytili dojímavé video, kde ľudia počas karantény vychádzajú na svoje balkóny s hudobnými nástrojmi. Hrajú a spievajú. Aby mohli pocítiť, že sú spolu, aj takto na diaľku.

Sme v tom spolu. Sme v tom s vami. Aj z domu…

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty