Menu

Vylepšená funkcia Videné zákazníkom a preúhrada dokladu

Ako sme vám v auguste sľúbili, prinášame vylepšenú funkciu Videné zákazníkom. Okrem tejto funkcie sme z vašich námetov zapracovali možnosť preuhradiť faktúru a drobné vylepšenie pre e-shopy.

Funkcia Videné zákazníkom

Ako táto funkcia funguje a čo ňou získate nájdete na našom bloguDôležité sú pre vás dve informácie.

1. Od dnes je zasielanie dokladov ako PDF v prílohe e-mailov dostupné iba v našich platených balíkoch. Túto možnosť si zapnete v nastaveniach v časti Odosielanie e-mailu.

2. Je potrebné skontrolovať, či v texte e-mailov, ktoré odosielate priamo z iKROSU zákazníkom, neuvádzate info “v prílohe e-mailu nájdete doklad”. Ak nemáte odosielanie PDF v iKROSE zapnuté, upravte texty e-mailov.

Preúhrada dokladu

Občas sa v podnikateľskej praxi stane, že vám zákazník uhradí viac ako je suma faktúry. V takomto prípade je dobré o tom vedieť a s preplatkom sa vysporiadať. Aby sme vám to v iKROSE uľahčili, doplnili sme nový stav úhrady: Preuhradená.  

S novou verziou sa teda dá v iKROSE faktúra alebo zálohová faktúra preplatiť – pridať väčšia suma na úhradu ako je suma faktúry. Prípadne môže preúhrada dokladu prísť z prepojeného účtovníctva – ALFY plus alebo OMEGY.

Novému stavu úhrady sme v iKROSE priradili modrú guličku a doplnili sme aj možnosť filtrovať podľa tohto nového stavu.

E-shopy – URL na stiahnutie dokladu v odpovedi cez API

Ak máte e-shop a fakturáciu chcete nechať na iKROS, môžete tak urobiť pomocou nášho API. Dôležitou zmenou je, že sme odpoveď po úspešnom zápise dokladu rozšírili o atribút “downloadUrl”. Takto viete jednoducho vášmu zákazníkovi z e-shopu poslať link na stiahnutie dokladu, ktorý evidujete v iKROSE.

Zaujal vás tento článok? Odporučte ho aj svojím priateľom.

Fakturujte online

Jednoducho a rýchlo. Odkiaľkoľvek a kdekoľvek.

Vyskúšajte novú generáciu online fakturácie skôr než ostatní. Vystavujte faktúry na pár klikov, ľahko a bezpečne.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty