Dobrý deň, začala som už účtovať rok 2014 a teraz by som chcela urobiť prevod na Alfu plus. Odvody platené zloženkou mám účtované stále dvoma riadkami v peňažnom denníku pod rovnakými číslami dokladov. Čo mi to urobí v Alfe plus po prevode, nebude to chyba, čo s tým? Zaujíma ma, či potom v alfe plus budem mať len rok 2014. Zostanú mi zachované predchádzajúce roky v alfe a ako sa k nim dostanem? V programe Alfa plus sa budú potom zachovávať všetky roky ďalej tak ako to fungovalo v alfe ale až od tohto roka 2014? Ďakujem za odpovede.
1 odpoveď
Dobrý deň,
z programu ALFA do programu ALFA plus sa prevádza posledný účtovný rok založený v programe ALFA (všetky údaje). Ostatné účtovné roky (vrátané prevedeného) ostávajú zachované v Alfe, kde budete mať k nim aj naďalej prístup. Po ukončení prevodu účtovníctva do programu ALFA plus sa zobrazí protokol o prevode (príp. ho môžete vytlačiť cez hlavné menu v programe Tlač/Prevod z programu ALFA/Protokol z prevodu), kde budú uvedené nezrovnalosti, duplicity a iné upozornenia, ktoré vznikli pri prevode. Uvedený protokol Vám odporúčame po prevode účtovnícta skontrolovať.
V programe ALFA plus, po ukončení účtovného roka, môžete prejsť do nasledujúceho roka (cezFirma/Uzávierky a koniec roka/Prechod do ďalšieho roka) a pokračovať v účtovaní. Každá firma funguje v programe ALFA plus ako jedna databáza, ktorá je rozdelená na jednotlivé účtovné roky. Pri otvorení firmy si vždy určíte, ktorý účtovný rok sa má otvoriť.