Menu

Ceny pod kontrolou s letnou verziou CENKROS 4

Leta sme sa nevedeli dočkať nielen pre pekné počasie, ale aj preto, aby sme vám s radosťou predstavili novú verziu softvéru CENKROS 4. Veľa úsilia sme v nej venovali rozvoju online riešení. Okrem mnohých vylepšení v Priebehu výstavby sa môžete tešiť aj na úplnú novinku Zmeny počas výstavby, ktorú spustíme už čoskoro. Určite ste v poslednej dobe postrehli nárast cien stavebných komodít. Aktuálnosť cenníkovej databázy je našou prioritou a vy sa môžete spoľahnúť, že i naďalej pracujete so správnymi cenami. 

Zdokonaľujeme Priebeh výstavby

V januári sme vám predstavili aplikáciu KROS Priebeh výstavby, ktorá stavebnej firme umožňuje rýchlo, jednoducho, pravidelne a prehľadne vykázať plnenie zmluvného rozpočtu a jeho zmeny pre investora. Investor vďaka nej zas môže pripomienkovať a schvaľovať priebeh výstavby bez potreby osobného stretnutia.

4 tipy, prečo používať Priebeh výstavby:

1. Zjednodušená komunikácia

Komunikujete elektronicky nad súpisom výkonov, žiadne exporty a importy. Vytvoríte si tabuľku čerpania na webe, ku ktorej pristupuje investor, zhotoviteľ, stavbyvedúci, subdodávatelia a kolegovia vo firme.

2. Schvaľovanie súpisov priamo v tabuľke čerpania

Po dokončení stavby odovzdáte všetky podklady investorovi jedným klikom.

3. Evidencia čerpania celej stavby v jednej tabuľke 

Všetky informácie o čerpaní stavby uvidíte bez zbytočného otvárania a preklikávania sa cez rôzne okná v programe.  Získate jasný prehľad, čo bolo zmluvne dohodnuté s investorom a aký je aktuálny stav stavby.

4. Jednoduchý krok späť

Vyhnete sa omylom a pomocou funkcie krok späť vrátite nechcenú editáciu.

Priebeh výstavby neustále vylepšujeme. Pomáha nám v tom aj cenná spätná väzba, ktorá prichádza priamo od vás. Práve na základe vášho feedbacku sme do aplikácie zapracovali najžiadanejšie novinky:

  • vyhľadávanie položiek a čerpanie viacnásobných výskytov rovnakej položky,
  • umožnenie vlastníkovi zamykať obdobia,
  • aktualizácia položiek podľa rozpočtu,
  • výmaz objektu a položiek,
  • lepšia orientácia v tabuľke pomocou pohľadov a vyhľadávania položiek,
  • prispôsobenie exportu súpisu prác pomocou voľby stĺpcov.

Keďže v niektorých prípadoch potrebujete exportovať výkony z Priebehu výstavby pre partnera, ktorý ešte používa staré čerpanie v programe CENKROS 4, ďalšou skvelou novinkou je export Priebehu výstavby do čerpania. Do aplikácie sme pridali podporu nového výmenného formátu uniXML, pomocou ktorého môžete preniesť výkony zaevidované v Priebehu výstavby do novej verzie CENKROS 4 2021/II a vyššej.

Top novinka: Zmeny počas výstavby

Máloktorá stavba sa zaobíde bez zmien alebo dodatkov k pôvodnému rozpočtu. So softvérom CENKROS 4 a novinkou Zmeny počas výstavby pripravíte rozpočet so zmenami formou zmenového listu, ktorý sa stáva podkladom dodatku k zmluve. Pre investora kedykoľvek pripravíte prehľady o tom:

  • aká bola zmluvná cena rozpočtu,
  • aké zmeny sa schválili na stavbe so zobrazením podrobného rozpočtu,
  • aký dopad majú zmeny na zmluvnú cenu rozpočtu,
  • aká je výsledná cena rozpočtu.

Aktuálna cenníková databáza

Ceny stavebných materiálov v dôsledku pandémie rapídne vzrástli. Pri aktualizácii cenníkovej databázy CENEKON úzko spolupracujeme s dodávateľmi aj výrobcami, preto sa môžete i naďalej spoľahnúť, že v nej nájdete aktuálne ceny komodít.

Cenník prác

Po ukončení rozsiahlych prác na  novej generácii smernej databázy bez obchodných popisov sme sa v aktuálnej cenovej úrovni zamerali hlavne na dopracovanie chýbajúcich technológií. Novinky pribudli naprieč celou databázou, aby pokryli široké spektrum stavbárskych profesií.

Doplnili sme žiadané a cenovo dostupnejšie cementové a anhydritové potery z betonárky. Do cenníka Pozemné komunikácie a letiská sme spracovali často využívané závory na parkoviskách, v garážach a v obchodných centrách. Do databázy za oblasť TZB sme zaradili aj modernú bezvýkopovú technológiu Reliningu a tiež odťah spalín od kotlov. Novinkou medzi remeslami sú napr. silikátové a vinylové maľby, zdvojené podlahy či položky kladenia dlažieb a soklíkov do polyuretánového tmelu.

Neustály vývoj a nový sortiment v oblasti elektra si tiež vyžaduje pravidelnú pozornosť. Revíziou prešli položky pre bleskozvod a elektrické kúrenie. Novou technológiou v cenníku Elektromontáže je elektrické kúrenie podlahovými a stropnými fóliami.

Celkovo tak pribudlo do novej cenovej úrovne vyše 1500 položiek prác.

Cenník materiálov

Do cenníka materiálov sme doplnili materiály, ktoré sú naviazané na nové technológie. Pridali sme požadovaný sortiment zvislých dopravných značiek v zmysle novej vyhlášky o dopravnom značení, liatinové rúry DUKTUS a normované čerpadlá s pružnou spojkou GRUNDFOS.

Cenník tiež prešiel cenovou aktualizáciou, v ktorej sme zareagovali na výraznejšie zmeny cien vybraných komodít, napríklad ocele.

Materiály online

Aktualizovali a rozšírili sme aj Materiály online, v ktorých je zastúpených 700 000 materiálov od vyše 200 výrobcov a predajcov. Medzi nové firmy, ktoré sme do nich pridali, patrí RECTOR, PREFA STRECHY, VELOX, WALRAVEN, VIESSMANN a NOVASERVIS.

Výnimočná starostlivosť len pre vás

Za zákaznícku podporu u nás dáme ruku do ohňa. Veď kde inde máte takmer 100%-nú dovolateľnosť? Pomôžeme, poradíme, vysvetlíme. Sme tu pre vás každý pracovný deň o 8:00 do 15:30 na telefóne, e-maile aj osobne v 5 zákazníckych centrách po celom Slovensku. A keďže sa postupne uvoľňujú protipandemické opatrenia, opäť sa spolu uvidíme naživo na našich vzdelávacích aktivitách. Pozrite si kompletnú ponuku kurzov, akreditovaných školení, webinárov i videoškolení v našej KROS Academy.

Stiahnite si novú verziu

Nadupanú letnú verziu 2021/II si s platným Balíkom podpory  už môžete veselo sťahovať z webu, alebo aj priamo z programu. Nemáte platný Balík podpory? Jednoducho si ho predĺžte vo svojom KROS účte a pokračujte plynulo v práci. 

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty