Menu

Daňový bonus na dieťa od 1. 7. 2022

Daňový bonus na dieťa od 1. 7. 2022 – slovné spojenie, ktoré sa v médiách za posledné obdobie objavovalo častejšie ako by sme čakali. Zmena výšky daňového bonusu nie je prekvapením, prekvapením je spôsob, ako sa má výška daňového bonusu sledovať. Je nový spôsob výpočtu naozaj taký strašiak ako počúvame z médií? Toto a mnoho ďalšieho sa dozviete na pripravovanom legislatívnom webinári.

Nová výška daňového bonusu

Presne stanovená suma daňového bonusu podľa veku dieťaťa, na ktorú sme boli zvyknutí, sa od 1. 7. 2022 mení. Zmena však nenastáva len vo výške daňového bonusu, ale najmä v princípe výpočtu, ktorý sa má skomplikovať. Po novom má byť výška daňového bonusu maximálne do ustanoveného % zo základu dane podľa počtu vyživovaných detí. V období od júla do konca roka sa však bude porovnávať nárok na daňový bonus, ktorý by mal zamestnanec podľa legislatívy platnej do konca júna, a tiež podľa legislatívy platnej od júla 2022. Zamestnávateľ uplatní ten spôsob výpočtu, ktorý je pre zamestnanca výhodnejší.

Mnohí mzdári majú z týchto viet vrásky na čele. Ako vysvetliť zamestnancom, akú výšku daňového bonusu budú mať? A vlastne ako budú výšku daňového bonusu sledovať samotní mzdári? Používatelia OLYMPU majú v prepočte jasno. Od verzie 22.50 bude do OLYMPU zapracovaný nový prepočet daňového bonusu. Pre zodpovedanie zvyšných otázok vám prinášame legislatívny webinár Daňový bonus na dieťa od 1. 7. 2022.

Dozviete sa na ňom odpovede na všetky otázky. S našou lektorkou Mirkou Horňákovou sa pozriete na novú výšku daňového bonusu, podmienky jeho uplatnenia, spôsob výpočtu a mnoho ďalšieho. Pozrieme sa aj na praktické príklady. Používatelia OLYMPU určite ocenia aj časť zameranú na daňový bonus v OLYMPE.

Prihlásiť sa na webinár

Neváhajte a prihláste sa aj vy

Legislatívny webinár z dielne KROS Academy sa uskutoční už 29. 6. 2022 o 9:00. Samozrejmosťou sú materiály, ktoré dostanete pred začiatkom konania. Ak sa webinára nebudete môcť zúčastniť alebo si budete chcieť pozrieť webinár ešte raz, k dispozícii bude aj záznam. Cena je 67 eur bez DPH. Zákazníci s platným Balíkom podpory ŠTANDARD navyše získajú na webinár zľavu 20 %, s Balíkom podpory PRÉMIUM zaplatíte len polovicu.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty