Menu

Legislatíva v OLYMPE od júla 2022

Ani v tomto období nás zákonodarcovia nešetria a pripravujú pre nás veľké množstvo legislatívnych zmien, na ktoré sa musia zamestnávatelia či výrobcovia mzdových softvérov rýchlo adaptovať. Aby sme používateľom OLYMPU uľahčili prácu, pripravujeme novú verziu, ktorá bude k dispozícii už začiatkom júla.

Daňový bonus

Medzi hlavné novinky verzie patrí jednoznačne daňový bonus. Presne stanovená suma daňového bonusu podľa veku dieťaťa, na ktorú sme boli zvyknutí, sa má zmeniť a prepočet má byť o niečo komplikovanejší. Výpočet má ovplyvňovať aj výška základu dane a počet detí zamestnanca. S novou verziou 22.50 sa nemusíte báť o prepočet, program ho spraví za vás. Chcete vedieť o novom daňovom bonuse viac? Pripravili sme pre vás legislatívny webinár Daňový bonus na dieťa od 1. 7. 2022, ktorý sa uskutoční už 29. 6. 2022. Dozviete sa na ňom všetky dôležité informácie a nebudete zaskočení otázkami zamestnancov.

Prihlásiť sa na webinár

Do verzie 22.50 pripravujeme aj nový report pre kontrolu výpočtu daňového bonusu na dieťa. Dokument bude obsahovať údaje pre výpočet daňového bonusu a uplatnený daňový bonus za zvolený mesiac.

Zmena životného minima

Od 1. 7. 2022 sa mení aj výška životného minima. Nová výška by mala byť 234,42 eura, táto suma však nie je k dnešnému dňu (13. 6. 2022) schválená. Pre správny výpočet exekúcii v mzdách za júl 2022 bude potrebné mať nainštalovanú novú verziu OLYMPU 22.50. Program zohľadní novú výšku životného minima, výpočet exekúcii bude správny a vy sa vyhnete opravám miezd alebo ručnému prepočtu exekúcii.

Ako získate verziu 22.50?

Novú verziu OLYMPU 22.50 si môžete stiahnuť už začiatkom júla s platným Balíkom podpory. Ak vám vypršala platnosť Balíka podpory, obnovte si ho už teraz, jednoducho cez svoj KROS účet.

Obnoviť Balík podpory

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty