Menu

HYPO 17.00: Nová funkcia Inzeráty Online

Funkcia Inzeráty Online

V novej verzii programu HYPO 17.00 sme pre vás pripravili skvelú funkciu Inzeráty Online. Použite ju na automatické vyplnenie potrebných údajov o porovnateľných nehnuteľnostiach. Po zadaní plochy a MJ bytu, ktorý idete porovnávať sa kliknutím na tlačidlo Inzeráty Online dostanete do formuláru, v ktorom si vyberiete inzeráty vhodné na porovnávanie.

Vyhľadávacie kritéria

Lokalita je predvyplnená na základe katastrálneho územia zvoleného na začiatku posudku. Fulltext slúži na zadanie akéhokoľvek textu, ktorý vám pomôže zúžiť vyhľadávanie, ako napr. názov štvrte, sídliska, mestskej časti a pod. Rozbaľovacie menu Druh a Stav vám ďalej pomôžu zúžiť okruh vyhľadávania. Po stlačení tlačidla Vyhľadaj program zobrazí nájdené inzeráty a zároveň vypíše ich počet.

TIP: Ak sa počas práce v porovnávacej metóde rozhodnete vrátiť k vyhľadávaniu, posledné zvolené vyhľadávacie kritéria ostanú zapísané vo formulári.

Výber inzerátov

Po vyfiltrovaní kritérií môžete pristúpiť k výberu relevantných inzerátov. Na porovnanie je potrebný súbor aspoň troch nehnuteľností. Čím viac porovnateľných nehnuteľností použijete, tým presnejší je výsledok. Ak sa rozhodnete vybrať všetky vyhľadané inzeráty, použite tlačidlo Vybrať/Zrušiť všetky. Pre výber jednotlivých inzerátov kliknite na tlačidlo Vyber/Zruš v dolnej časti konkrétneho inzerátu. Prácu vo formulári ukončite tlačidlom OK.

TIP: Názov inzerátu zároveň slúži ako link, ktorý vás prepojí priamo na internetovú stránku s inzerátom, kde si môžete pozrieť všetky údaje. 

Porovnateľné nehnuteľnosti

Vybrané inzeráty sa vám načítajú do programu a zobrazia v tabuľke Porovnateľné nehnuteľnosti. Cez tlačidlo Oprav sa dostanete k dotiahnutým údajom jednotlivých inzerátov, ktoré je potrebné skontrolovať a doplniť odhadovaný podiel pozemku.

TIP:  V tabuľke údaje o porovnateľných stavbách sa nachádza aj link ku každému vybranému inzerátu, aby ste si ho mohli opätovne skontrolovať. 

Pozor: Všetky dotiahnuté údaje si podrobne skontrolujte! Hlavne popis môže obsahovať množstvo nepotrebných informácii. Nezabudnite vyplniť Odhadovaný podiel pozemku na celkovej cene. Tento údaj nie je automaticky doťahovaný z Inzerátov Online.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty