Menu

KROS NEWS 1/2021 pre OLYMP: Nové číslo prináša nádielku legislatívnych zmien

Po vianočnom vydýchnutí mzdári rýchlo naskočia do januárového kolotoča. Ešte sa doťahujú povinnosti zo starého roka a na stôl už prichádzajú čerstvé novinky v legislatíve, ktoré treba ustriehnuť hneď od začiatku roka. Mnohí to musia zvládnuť popri každodenných povinnostiach, či dištančnom vzdelávaní s deťmi. V takom čase dobre padne každá pomoc. Aby ste viac nemuseli paragrafy googliť, prinášame novoročné číslo legislatívneho časopisu KROS NEWS. Nech sa páči, nakuknite, čo vás čaká.

 

Identifikačné číslo právneho vzťahu

Nový rok so sebou prináša novinku v komunikácii so sociálnou poisťovňou – identifikačné číslo právneho vzťahu. Ako sa k nemu zamestnávateľ dostane a kedy ho bude potrebné používať? Dozviete sa v časopise. Navyše pridávame praktické príklady a množstvo tipov pre mzdárku, aby ste si to s OLYMPOM uľahčili.

Ročné zúčtovanie za rok 2020

Opakovanie je matkou múdrosti. Najmä pri činnostiach, ktoré robíme raz do roka, je dobré mať poruke ťahák. V novom čísle nájdete prierez ročným zúčtovaním dane, doplnený o všetky zmeny platné za rok 2020. Ako sa menila nezdaniteľná časť základu dane na daňovníka, aké sú podmienky pre získanie daňového bonusu na manžela/manželku či u poberateľa dôchodku? Podľa čoho správne určiť, ktorý daňovník zaplatí 19 % a ktorý 25 % daň? Otvorte časopis, uvarte si kávu a čítajte. Na daňový bonus ponúkne odpovede samostatný článok s konkrétnymi príkladmi z praxe.

V čísle 1/2021 prinášame viacero zaujímavých tém:

  • Zmeny v zákone o dani z príjmov
  • Identifikačné číslo právneho vzťahu
  • Príplatky v praktických príkladoch
  • Prierez RZD za rok 2020
  • Daňový bonus v RZD

    KROS NEWS nájdete vo svojom KROS účte

    Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu KROS NEWS získate s platným Balíkom podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM. Stačí sa prihlásiť do KROS účtu a stiahnuť si aktuálne číslo. Nájdete tam aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.

    Zdieľať
    Súvisiace témy k článku
    KROS
    O nás
    Blog
    Kontakty