Menu

Ľahká cesta, ako sa dostať k svojej platbe

Balíky podpory

Objavte nové Balíky podpory

Októbrová aktualizácia programu ALFA plus prinesie možnosť doplniť na faktúru QR kód, čím sa jej úhrada stane jednoduchšia, rýchlejšia a stopercentne presná.

Pridaním QR kódu uľahčíte prácu najmä svojmu obchodnému partnerovi, ktorý sa vám poďakuje. QR kód totiž obsahuje všetky informácie potrebné pre zrealizovanie platby a priame vytvorenie platobného príkazu k dokladu, ktorý ste mu vystavili. Vás na oplátku poteší, ak sa úhrada faktúry dostaví skôr, ako tomu zvyklo byť v minulosti.

Funkcia QR kód bude podporená ako pre tuzemské, tak i pre zahraničné faktúry a QR kód bude prenášať nasledovné informácie:

  • IBAN a SWIFT (BIC)
  • Referencia platiteľa (variabilný symbol)
  • Sumu na úhradu a menu
  • Text/Informáciu pre odberateľa faktúry (ktorý sa potiahne priamo z predmetu faktúry v dĺžke max. 140 znakov)

Používateľ programu ALFA plus si dokáže pridať QR kód na svoje faktúry a preddavkové faktúry pri samotnej tlači dokladu.

Aby sa QR kód vytlačil na doklade, je potrebné zadať údaje pre bankový účet (v tvare IBAN), správny BIC/SWIFT a variabilný symbol, ktorý môže byť tvorený len číselnými znakmi.  

Aj v roku 2019 je QR kód stále populárnou formou urýchlenia úhrady dokladov a nič nenaznačuje tomu, že by od neho používatelia smartfónov upúšťali. Využije tento moderný prvok faktúr už aj v ALFE plus.

Fakturujte online

Jednoducho a rýchlo. Odkiaľkoľvek a kdekoľvek.

Vyskúšajte novú generáciu online fakturácie skôr než ostatní. Vystavujte faktúry na pár klikov, ľahko a bezpečne.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty