Menu

Marcové novinky v iKROSe

Jar je tu a s ňou aj marcové novinky v iKROSe. Všetko sú to nápady od vás iKROSákov. Veríme, že vás potešia a najmä, že vám opäť o kúsok uľahčia každodennú prácu.

Zľava za doklad
Viacerí ste sa nás pýtali, či je v iKROSe možné pridať zľavu na celú faktúru, inak ako pridaním rovnakej zľavy každej položke. Áno, je to možné.

V spodnej časti dokladu pribudla možnosť zapnúť zľavu za doklad.

Keď túto možnosť zapnete, zobrazia sa polia pre zadanie percenta a hodnoty zľavy, ktoré sa navzájom prepočítavajú a ktoré sa pamätajú pre ďalšie doklady.

Takto to vyzerá, ak pridáte napríklad zľavu 10%.

A takto, ak skombinujete zľavu za položku so zľavou za doklad.

To isté, čo vidíte v aplikácii sa samozrejme vytlačí na doklade pre vášho zákazníka.

Zberná faktúra
Pre tých, ktorí používajú dodacie listy sme doplnili funkciu Zberná faktúra, ktorá z viacerých dodacích listov vystaví faktúru. Funkciu nájdete priamo v zozname dodacích listov kliknutím na ozubené kolečko na konkrétnom dodacom liste alebo cez tlačidlo Viac a vyberiete možnosť Vystav zbernú faktúru.

Funkcia nájde všetky dodacie listy odberateľa v danom mesiaci a každý dodací list pridá do faktúry ako samostatnú položku.

Po vystavení zbernej faktúry sa dodacie listy zamknú a pridajú sa medzi Prepojené doklady zbernej faktúry.

Zamknutie dokladu
Mnohí z vás nám písali, že si omylom prepísali alebo dokonca vymazali existujúcu faktúru. Na každý doklad sme preto pridali zamykanie dokladov. Doklad zamknete kliknutím na ikonku zámku v zozname dokladov.

Na zamknutý doklad sa pridá “veľký” zámok, ktorý vás aj priamo na doklade informuje, že tento doklad je zamknutý.

V prípade potreby viete doklad odomknúť. Stačí ak kliknete na zámok v zozname dokladov alebo hocikde na doklad. iKROS sa vás ešte opýta, či ho chcete naozaj odomknúť a po kliku na Odomkni sa doklad odomkne.

Prehľady iKROS – zobrazenie údajov za dané obdobie
Tí z vás, ktorí používajú prehľady iKROS určite ocenia možnosť zobraziť údaje v prehľadoch za zvolené obdobie. Teraz si viete jedným kliknutím vybrať, či chcete údaje v prehľadoch zobraziť za Tento, Minulý alebo Všetky roky. Rovnako si viete zadaním dátumov Od-Do zvoliť aj iné obdobie, napríklad daný mesiac.

Nastavenie e-mailu pre odosielanie dokladov z iKROSu
Nedávno sme zmenili spôsob odosielania dokladov z iKROSu. Podrobnejšie o dôvodoch tejto zmeny píšeme v článku Zmena e-mailu na odosielanie dokladov z iKROSu na našom blogu.

Rozumieme, že nie všetkým táto zmena vyhovuje. Z tohto dôvodu sme dopracovali do nastavení možnosť Odosielanie e-mailu, kde si môžete vybrať, či sa majú doklady z iKROSu odosielať z e-mailu doklady@ikros.sk alebo z vášho e-mailu.

Do tohto nastavenia ešte pribudne možnosť nastaviť vlastný SMTP server pre odosielanie e-mailov z iKROSu. Na tejto možnosti pracujeme aj určite sa o jej zverejnení včas dozviete.

Toľko marcové novinky v iKROSe. Najbližšie sa môžete tešiť na Pravidelné faktúry, ktoré pre vás dolaďujeme. Dajte nám vedieť ako sa vám tieto novinky páčia a či by ste niečo vylepšili. Stačí nechať odkaz v komentári pod článkom alebo napísať na info@ikros.sk.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty