Menu

Nová verzia ALFY plus: Hromadné funkcie, ktoré uľahčia prácu

S letom sme sa rozlúčili a jeseň prináša aj v našom programe úrodu v podobe praktických vylepšení. Už v októbri sa môžete tešiť na novinky, ktoré sme zapracovali aj vďaka vašim podnetom.

Hromadné vymazávanie dokladov

Z času na čas sa každý môže dostať do situácie, kedy nesprávne vystaví doklad, ktorý následne potrebuje vymazať. Keď ide o jeden či dva doklady, nie je to žiadny problém. Môže sa však stať, že sa takéto doklady nahromadia a potrebujete ich vymazať naraz a rýchlo. Slúži na to vylepšená funkcia, ktorá zabezpečí, že doklady, ktoré chcete vymazať si vyfiltrujete podľa požadovaných kritérií, označíte a jediným kliknutím vymažete.

Hromadný príkaz na úhradu už aj s QR kódom

Vo svete digitalizácie sme už zvyknutí na rýchlosť a jednoduchosť. Rovnako aj na rýchle úhrady prostredníctvom QR kódu. Takúto možnosť už máte v ALFE plus na úrovni vystavených faktúr, ktoré je možné tlačiť aj s QR kódom. Tento spôsob úhrady sme rozšírili aj na prevodné príkazy. Úhradu v banke budete môcť zrealizovať jednoduchým nasnímaním QR kódu priamo z hromadného príkazu. Novú tlačovú zostavu nájdete pod názvom „Príkaz na úhradu QR“ v časti evidencie – Príkazy na úhradu.

Nová tlačová zostava v evidencii DPH

Platiteľov DPH poteší nová tlačová zostava evidencie DPH, v ktorej sme zväčšili písmo. Údaje tak budete môcť ľahšie skontrolovať, pretože sú čitateľné a prehľadné. Nájdete ju medzi tlačovými zostavami pod názvom „Evidencia DPH (jednoduchá)“.

Zvýšené sumy stravného od októbra 2023

Sumy stravného pre jednotlivé časové pásma sa zvýšia nasledovne:
7,80 € pre časové pásmo 5 až 12 hodín,
11,60 € pre časové pásmo nad 12 hodín až 18 hodín,
• 17,40 € pre časové pásmo nad 18 hodín.
Živnostníci si však môžu do svojich daňových výdavkov zahrnúť aj stravné, ktoré nie je nutné preukazovať dokladom. Jeho maximálna výška za odpracovaný deň je 55 % z hodnoty stravného pre pracovnú cestu v trvaní 5 až 12 hodín, ktorá je od októbra 4,29 eura za odpracovaný deň.

Ako získate novú verziu?

Novú verziu získate už začiatkom októbra s platným Balíkom služieb. Ak vám vypršala platnosť Balíka služieb, obnovte si ho už teraz, jednoducho cez svoj KROS účet.

Obnoviť Balík služieb

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty