Menu

Nová verzia OLYMP 14.80

Vážení používatelia OLYMPu,

nedávno sme Vás informovali o prebiehajúcom prepise programu do nového programovacieho jazyka Microsoft.NET. Prepis programu je dokončený a od dnešného dňa si môžete stiahnuť novú verziu 14.80.

Prečo sa naša spoločnosť rozhodla pre túto zmenu?

Novšia technológia nám umožní viac možností pri programovaní a zabezpečíme ňou, aby program Olymp spoľahlivo fungoval aj na nových operačných systémoch Windows.

Aké zmeny nastali po prepise v programe?

Na novej verzii postrehnete nový modernejší vzhľad jednotlivých formulárov, tabuliek a ikon, pričom funkčnosť programu zostane nezmenená.

Vzhľad

Po nainštalovaní novej verzie nová hlavná ikonka automaticky nahradí pôvodnú ikonku programu.

Modernejší dizajn ostatných ikoniek nahradí pôvodný dizajn ostatných ikoniek.

Nový skin (vzhľad programu, podfarbenie stĺpcov, veľkosť zobrazených údajov) s názvom “Kros” bude automaticky prednastavený po inštalácii novej verzie:

  • vzhľad môžete kedykoľvek meniť cez menu Olymp – Nastavenia programu – Všeobecné, kde nájdete na výber ďalších 14 vzhľadov,
  • podfarbenie stĺpcov a veľkosť zobrazených údajov nastavíte po stlačení pravého tlačidla myši v hlavnom menu programu cez voľbu Oprava vzhľadu tabuľky (ako aj v predchádzajúcich verziách).

 

Ostatné zmeny

Pečiatka

Pribudla možnosť importovať súbor s príponou .png. Importovať je už možné súbor s príponou .jpg, .png, .bmp. Pôvodné súbory s príponou .ico, .wmf a .gif už nebude možné od novej verzie importovať (ak však už máte pôvodnú pečiatku naimportovanú, aj s niektorou z týchto prípon, pečiatka sa na dokumenty importovať bude i naďalej).

Pripomienkovač

V menu Firma – Pripomienkovač pribudla možnosť pomocou pravého tlačidla myši pridať Novú udalosť, Novú celodennú udalosť, Novú opakovanú udalosť, Prejsť na dnešný deň alebo Prejsť na dátum a Zmeniť vzhľad na Denný pohľad, Pohľad na pracovný týždeň, Týždenný pohľad a Mesačný pohľad.

Ďalšie zmeny

Vo viacriadkových políčkach (napr. v Pracovnom pomere v poli Ďalšie ujednania) je možné prechádzať do ďalšieho riadku pomocou tlačidla Enter. Doteraz bolo potrebné použiť klávesové skratky Ctrl+Enter.

V menu Firma – Nastavenia sa zlúčili záložky Prechod na euro a Zaokrúhlenia do záložky Zaokrúhlenia.

Ak sa Vám nezobrazujú klávesové skratky na tlačidlách (podčiarknuté písmenká). Vo Windows je potrebné cez Ovládací panel / Centrum zjednodušenia prístupu / Uľahčiť používanie klávesnice zapnúť voľbu podčiarkovať klávesové skratky a prístupové klávesy.

Ako sme písali v Olymp spravodaji č. 40/2014,  odporúčame Vám prekontrolovať parametre Vášho počítača a pripraviť ho ešte pred inštaláciou novej verzie, nakoľko od tejto verzie sú o niečo vyššie nároky na minimálnu konfiguráciu.

Ako môžete získať novú verziu?

  • Ak máte platný Balík podpory, verziu si stiahnete z našej internetovej stránky alebo priamo z programu Olymp cez menu Olymp – Over/Stiahni verziu z internetu.
  • Ak nemáte platný Balík podpory, zaslali sme Vám predfaktúru poštou dňa 16.09.2014 (nemusíte nás žiadať o jej vyhotovenie).
  • Verziu na DVD, prípadne obnovu Balíka podpory najrýchlejšie získate objednaním cez Zónu pre klienta.

Stiahnuť 

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty