Menu

OLYMP 20.30

Top novinky verzie 20.30

>

Legislatíva

Karanténna PN a mimoriadna OČR v súvislosti s COVID-19.

Nový export a tlačivo Registračného listu FO.

V mesiaci máj a jún doplnená zložka mzdy 271 odmena k letným dovolenkám (tzv. 13. plat).

Možnosť evidovať zamestnanca „obecný policajt“, jeho vykazovanie na RLFO a výpočet osobitného sociálneho poistenia vo výške 3% za zamestnanca.

Ostatné novinky verzie 20.30

  • Pri evidovaní OČR v Personalistike pribudla od 16.3.2020 možnosť označiť voľbu “Mimoriadna OČR”. Ide o mimoriadnu OČR z dôvodu uzatvorenia školských a predškolských zariadení počas mimoriadneho stavu v súvislosti s COVID-19. Do mzdy sa na celú dobu OČR prenesie zložka mzdy N04 a sociálne poistenie sa po 10. dni neprerušuje.
  • Pri evidovaní PN v Personalistike pribudla možnosť označiť voľbu “Karanténna PN”. Ide o práceneschopnosť pre nariadenie karanténneho opatrenia alebo izolácie v súvislosti s COVID-19. Táto PN je po 27.3. od 1. dňa platená Sociálnou poisťovňou, do mzdy sa prenesie zložkou mzdy N03. Pri PN, ktoré vznikli pred 27.3. vzniká nárok na nemocenské najskôr odo dňa účinnosti novely zákona, t.j. od 27. marca 2020.
  • Pre rok 2020 bola doplnená zložka mzdy 271 odmena k letným dovolenkám (tzv. 13. plat).
  • Pri vytváraní kópie zložky mzdy 271 odmena k letným dovolenkám (tzv. 13. plat) v mzdovej osnove pribudla možnosť zvoliť, ako má tento príjem ovplyvniť priemer na dovolenku (za štvrťrok, polrok, 3/4 rok, rok). Táto funkcia je prístupná len v zostave Profesionál.
  • V prípade obecného / mestského úradu je možné pri pridávaní hlavného pracovného pomeru na záložke Ďalšie náležitosti zmluvy označiť voľbu Zamestnanec policajt. Od 1.4.2020 sa táto skutočnosť prejaví na Registračnom liste FO pri prihláške resp. zmene. Voľba sa zobrazuje iba vtedy, ak je cez Organizácia – Podnik zadaný kód právnej formy 801.
  • V prípade obecných policajtov sa od 1.4.2020 v mzde počíta osobitné sociálne poistenie vo výške 3%, ktoré platí iba zamestnanec.
  • Nová schéma pre export a nové tlačivo Registračného listu fyzickej osoby pre Sociálnu poisťovňu platné od 1.4.2020.
  • Pri tlači dokumentu Oznámenie o výške a zložení funkčného platu pribudla v tlačovom formulári na záložke Nastavenia dokumentu voľba „Tlačiť § pri zložkách mzdy“. Ak chcete tlačiť k jednotlivým zložkám funkčného platu aj paragrafy zákona, túto voľbu je potrebné zapnúť, ak tam paragrafy nepotrebujete resp. vám nevyhovujú, voľbu necháte vypnutú.
  • V prevodnom príkaze pribudla možnosť označovať jeho položky podľa SWIFTu. Týmto bolo nahradené označovanie podľa kódu banky, ktorý sa už v súčasnosti nevypĺňa.
  • Opravená chyba pri výpočte zdravotného poistenia u dohodára v prípade, že v danom mesiaci končila PN, ktorá pokračovala z minulého mesiaca. Program v tomto prípade nesprávne uviedol počet dní na zdravotné poistenie a zbytočne alikvotizoval vymeriavací základ.
  • Opravená chyba pri pridávaní zamestnanca do Personalistiky. V niektorých prípadoch sa pri pridávaní pracovnej pozície resp. zdravotnej poisťovne mohla vyskytnúť chyba a zamestnanec nebol uložený.
Zdieľať
KROS
O nás
Blog
Kontakty