Menu

Olympiáda Mladý účtovník 2024

Každoročne môžu študenti aj ich učitelia vyhrať zaujímavé vecné a finančné ceny vďaka Olympiáde Mladý účtovník. Veľkým lákadlom je aj prijatie na prestížne univerzity bez prijímačiek či ceny od nášho partnera KPMG. Platená stáž či deň otvorených dverí. Aj toto čaká na tých najlepších. Minulý rok sa najlepšou stala Lea Demjanovičová, s ktorou sme sa rozprávali o príprave či priebehu súťaže.

Čo Vám priniesla súťaž Olympiáda Mladý účtovník?

Zúčastniť sa v súťaži Mladý účtovník bola pre mňa úžasná skúsenosť. Okrem toho, že sa mi podarilo vyhrať, čo bolo mojím cieľom, tak mi to určite dodalo veľa sebavedomia a skúseností do štúdia na vysokej škole.

Akým spôsobom ste sa pripravovali na súťaž?

Myslím, že môžem povedať, že na súťaž Mladý účtovník som sa pripravovala už počas svojho štúdia na Obchodnej akadémii, a to najmä vďaka učiteľom účtovníctva, pretože každý rok som nazbierala mnoho dôležitých vedomostí a poznatkov, ktoré mi pomohli lepšie zvládnuť obe kolá súťaže. Okrem znalostí zo školy, som sa pred súťažou individuálne pripravovala s učiteľmi, počítala príklady a opakovala účtovné prípady.

Ako hodnotíte priebeh súťaže?

Priebeh súťaže hodnotím veľmi pozitívne. Súťaž pozostávala z dvoch kôl, obe kolá prebiehali online cez Teams so zapnutými kamerami a pod dohľadom. Najlepších 30 študentov z 1. kola postúpilo do ďalšieho, kde sa súťažilo o ceny. Zadania, ktoré sme mali vypracovávať boli zrozumiteľné a aj databázy či formuláre na vyplnenie boli prehľadné. Myslím si, že priebeh súťaže bol veľmi dobre zvládnutý.

Odporúčate ďalším študentom zúčastniť sa Olympiády Mladý účtovník?

Ak ste študenti, ktorí majú radi účtovníctvo, baví vás a chcete sa mu venovať aj v budúcnosti, tak by ste určite mali využiť túto príležitosť a zúčastniť sa Olympiády Mladý účtovník. Navyše môžete vyhrať rôzne ceny, ako sú poukážky, či finančná odmena. Okrem toho budete bez prijímačiek prijatý na niekoľko škôl na Slovensku, a to si myslím, že je dostatočná motivácia.

Mladý účtovník 2024

Prihlasovanie na ďalší ročník Olympiády Mladý účtovník je spustené. Neváhajte a prihláste aj vašich študentov. 1. kolo sa uskutoční už 19. marca 2024.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty