Menu

ONIX pomáha aj vo vinárstve

Pozerali ste niekedy na zloženie paštéty, párkov alebo kečupu? V niektorých prípadoch by ste darmo pátrali po stopách mäsa či paradajok. Zloženie vína sa však obabrať nedá a svoje o tom vie každý jeden vinár.  

Ako to všetko začalo 

Bolo to už pred 14 rokmi, kedy sa v malom mestečku Trnavského kraja zrodil nápad produkovať na Slovensku kvalitné vína. Po dohode s malým vinárom sa začal odber po dvoch – troch kartónoch, ktoré sa majiteľovi firmy podarilo predať do obchodných reťazcov. A tým sa začal písať príbeh úspešného vinárstva WAJDA a. s. Dnes je firma zameraná na výrobu a predaj vlastného, ale aj nakupovaného vína zo zahraničia, ktoré distribuujú pod vlastnou značkou. Portfólio zahŕňa pomerne široký výber suchých aj polosladkých vín. Medzi odberateľov patria najmä veľké obchodné reťazce, ktoré si dokonca sami majú možnosť navrhnúť etiketu daného produktu.    

Impulz na zmenu 

Všetci v KROSE sa tešíme z toho, že v tejto firme boli s našimi programami a službami natoľko spokojní, že odmietli odporúčanie ich IT technika na konkurenčný softvér. Nezvažovali žiadne riešenia od iných softvérových firiem, ale rovno začali rokovať s našimi obchodnými zástupcami o možnostiach rozšírenia riešenia, ktoré dokáže vyriešiť ich problémy. 

„Chceli sme mať podnikový systém prepojený s účtovníctvom v OMEGE. Došlé faktúry sme evidovali v Exceli, dokonca aj príjemku sme v OMEGE robili ručne. Teraz sa to všetko už od došlej objednávky vďaka prepojeným dokladom spraví na tri kliky. Dokonca si vieme spárovať došlú faktúru za prepravu a napárovať ju k príslušnej zákazke, čo je tiež super. A každú skladovú kartu máme zaevidovanú len raz – v OMEGE to bolo v extrémnych prípadoch aj 8krát. Prehľad na colnicu kvôli spotrebnej dani sme museli prácne vypočítavať v excelovských tabuľkách. Ja som s programom ONIX spokojná – je jednoduchý, ľahko ovládateľný, všetko je prehľadné a intuitívne. A aj kolegyne sa veľmi rýchlo zaučili,“ hovorí riaditeľka spoločnosti Silvia Mišíková.

Systém skladového hospodárstva v OMEGE už bol pre nás nedostatočný. Z určitých typov vín (napríklad z Prosecca) sa platí spotrebná daň. Pre nás to znamenalo neustále ručné preskladňovanie z „daňového skladu“ na „nedaňový sklad“.  Ak sa totižto niečo dopredu napríjemkuje na sklad mimo pozastavenia dane, už ho z colného pohľadu nie je možné vrátiť na pozastavenie dane. ONIX nám vďaka programovým úpravám na mieru túto prácu veľmi uľahčil a automatika nahradila prácu jedného človeka.

Silvia Mišíková

riaditeľka vinárstva, WAJDA a. s.

A aká je vízia zakladateľa firmy?   

„Tým, že vieme zabezpečiť celý trh od lacnejších až po drahšie produkty, sme obsadili trh. A preto nás konkurencia nemá rada. Hoci je tu asi 6 – 8 hráčov, my robíme inú politiku. Keďže ľudia čoraz viac čítajú o zdravých potravinách, začínajú opäť vyhľadávať malé obchodíky. Začínajú si dopestovávať a dochovávať na záhrade, pretože to, čo sa predáva, nie je kvalitné. Preto sme aj my začali distribuovať naše vína do menších obchodov, reštaurácií či barov prostredníctvom obchodníkov. Zdvojnásobili sme obrat aj výrobu, preto budeme musieť postaviť nový sklad. A stále chceme pokračovať v zjednodušovaní procesov, aby sme všetko zvládli bez potreby prijímať nových ľudí,“ dopĺňa majiteľ spoločnosti Marián Kuník. 

Aj vás očaril ONIX?

Radi vám o ňom povieme viac. Napíšte nám, čo vás zaujíma. Čoskoro sa ozveme, zodpovieme zvedavé otázky a ochotne poradíme. Nechce sa vám otázku písať? Zavolajte nám na 041/707 10 20.

Kontaktovať

Firmy, ktorým už ONIX pomáha

Samozrejme, že sme zvažovali aj iné programy. Vyhral fakt, že ONIX je rovnako ako OMEGA tiež od KROSU. Preto sme nepochybovali, že servis bude na vysokej úrovni. A nezmýlili sme sa. Všetko, čo nám bolo povedané, vždy platilo. A to je pre mňa veľké plus. Najväčší prínos je v objednávkovom module. Teraz presne vidíme, v akej fáze sa zákazka nachádza nielen u nás, ale vidíme informácie za všetky pobočky. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Ing. Róbert Kováčik
AZ FLEX, s. r. o., Veľkoobchodný predaj izolačných materiálov



 

Skúšali sme rôzne systémy - niektoré boli staršie, iné novšie, ale žiadny nespĺňal všetky naše požiadavky. Všetky jednania sa vyznačovali serióznym prístupom. A preto, keď vyšla verzia s API rozhraním, bez váhania sme sa pustili do spolupráce. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Radovan Cifra
BENDR, s. r. o., Veľkoobchod s elektronikou

Mám strašne rád štatistiky. Rád porovnávam a sledujem strategické údaje firmy. Je fantastické, že teraz dokážem plánovať tovar dokonca podľa sezónnosti. A tým, že sú všetky informácie v jednej línii, ONIX pre mňa znamená neskutočné zjednodušenie práce. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Roman Hudáč
FEAST, s. r. o., Veľkoobchod so soľou

ONIXU prebehla rýchlo, s podporou na zákazníckej linke sme spokojní, vždy vyriešia naše otázky a požiadavky. ONIX hodnotím na 11 bodov z 10-tich. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Richard Masár
Landart, s. r. o., Záhradníctvo (maloobchod, e-shop)

Zavedenie nového systému ONIX nám prinieslo väčší prehľad, ale aj nadhľad nad obchodnými údajmi. Tešíme sa aj úspore času pri vytváraní faktúr a objednávok. Oceňujeme vynikajúcu podporu programu ONIX, vďaka ktorej sú prípadné problémy a chyby systému riešené takmer okamžite. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Ing. Marek Greško
TITANS freelancers, Personálna agentúra

S ONIXOM máme vždy aktuálne informácie o stave materiálov na sklade. Šetrí nám množstvo času pri výpočte spotrebovaného množstva materiálov vo výrobe. Do zavedenia ONIXU sa výpočet robil v Exceli, a to iba raz za štvrťrok. Teraz je spotreba známa okamžite. Dnes nám ONIX skutočne pomáha pri podnikaní a uľahčuje prácu. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Andrea Krajčírová
VASPO STONE, s. r. o., Výroba kamenného obkladu

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty