Menu

Pomáhame so štítmi pre zdravotníkov, pridajte sa k nám

#spolutodame   #skrosomdoma

V našej KROS family sme za každú dobrú vec. A keď nás ako člena klastra IT kraj oslovila Fakulta riadenia a informatiky zo Žilinskej univerzity o pomoc so štítmi pre zdravotníckych pracovníkov, neváhali sme ani minútu.

O čo vlastne ide?

FRI-čka, ako túto fakultu familiárne volá celá Žilina, sa zapojila do projektu Pomôž nemocnici a prostredníctvom svojich študentov, zamestnancov i absolventov pomáha v súčasnej neľahkej situácii s COVID-19. Na 3D tlačiarňach vyrábajú držiaky na ochranné štíty pre zdravotníkov, ktoré slúžia na ochranu pri styku s pacientmi. Materiál na výrobu štítov financujú zo zdrojov získaných v crowdfundingovej výzve, do ktorej sa môžete zapojiť aj vy. Hotové štíty bezplatne dodávajú do nemocníc, kde je ich nedostatok. Momentálne je do akcie zapojených 8 3D tlačiarní. Vyrobiť sa podarilo už viac ako 1100 štítov a 900 z nich už aj našlo svojich odberateľov. Okrem KROSU a FRI-čky aktívne pomáhajú slovenským zdravotníkom aj ďalší členovia klastra IT kraj – Fakulta elektrotechniky a informačných technológií Žilinskej univerzity a M2M solutions. Na svete je už aj dohoda s mestom Žilina, ktoré bude odoberať štíty pre rôzne zariadenia v meste.

V čom priložili ruku k dielu Krosáci?

V prvom rade sme medzi všetkých našich ľudí dostali informáciu o finančnej zbierke, do ktorej sa mnohí ochotne zapojili. Keď sme sa dozvedeli, že FRI-čkári majú problém s logistikou, neváhali sme naštartovať krosácke autá, ktoré momentálne kvôli práci na homeoffice opustene stoja pred zákazníckymi centrami, a rozvážame nimi štíty po veľkej časti Slovenska. Dobré srdce nezaprel ani jeden z členov vedenia Vlasto Kocián, ktorý si kúpil vlastnú 3D tlačiareň a každý deň, popri všetkých pracovných povinnostiach a online meetingoch, sám vyrobí 16 komponentov. Nezaháľali sme ani cez Veľkú noc a počas sviatkov sme vyrobili ďalších 70 držiakov. A pokračujeme ďalej.

Idete do toho s nami?

Zdravotnícki bojovníci v prvej línii potrebujú 20 000 štítov. Nenechajte ich v tom samých, pridajte sa k nám a podporte finančnú zbierku. Každé euro sa ráta. Ďakujeme a #spolutodame!

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty