Menu

Povinné texty na faktúre a objednávky v cudzom jazyku

V septembri pokračujeme so zapracovaním vašich námetov. Tentokrát sme pridali možnosť zadávať povinné legislatívne texty na faktúry a tlač a posielanie objednávok v cudzom jazyku.

Povinné texty na faktúre

Mnohí z vás uvádzajú na faktúrach povinné legislatívne texty ako Prenesenie daňovej povinnosti alebo Dodanie je oslobodené od dane. Zadávanie týchto textov však nebolo úplne komfortné:

  • museli ste vedieť, že takýto prípad nastal,
  • potrebný text bolo možné uviesť do úvodného alebo záverečného textu na faktúre, pričom sa tento text preniesol aj na novú faktúru,
  • povinný text sa nepreložil do angličtiny alebo nemčiny.

Od novej verzie iKROS sleduje, či máte na faktúre aspoň jednu položku s 0% sadzbou DPH. Ak áno, tak pod údajmi dodávateľa zobrazí bunku pre zadanie povinného textu aj s infom, kedy sa má daný text na faktúre použiť. Takto zadaný povinný text sa automaticky preloží do anglického a nemeckého jazyka.

Ak používate iný povinný text, dajte nám vedieť v komentári pod článkom alebo e-mailom na info@ikros.sk.

Objednávky v cudzom jazyku

Pre tých z vás, ktorí obchodujú so zahraničnými partnermi a používajú objednávky sme doplnili možnosť tlačiť, stiahnuť PDF a odoslať objednávku e-mailom v anglickom a nemeckom jazyku. Túto možnosť nájdete pod tlačidlom Viac v prijatých aj odoslaných objednávkach.

Ďakujeme pekne za námety.

Zaujal vás tento článok? Odporučte ho aj svojím priateľom.

Fakturujte online

Jednoducho a rýchlo. Odkiaľkoľvek a kdekoľvek.

Vyskúšajte novú generáciu online fakturácie skôr než ostatní. Vystavujte faktúry na pár klikov, ľahko a bezpečne.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty