Menu

PREMIUM API – a čakaniu je koniec

Čakanie pozná každý z nás. V čakaní je oheň aj mráz. Čakanie podobá sa návratom. V čakaní chveje sa i vzduch, nájde nás na schodíkoch lietadiel, na perónoch rýchlikov. Nájde nás, nájde nás… Podobne začína známa pesnička Lúčenie od MODUSU. My sme tam dosadili slovo čakanie – dáva nám to stále zmysel aj takto. A čo vám?

Žijeme dobu, keď ľudia chcú mať všetko hneď. Online, bez zbytočného čakania, bez zbytočného zdržiavania. A aj tak čakáme. Pritom všade sa vraví, že žijeme rýchlu dobu. Ak je to naozaj tak, prečo napríklad na výpisy z účtu čakáme a prehľad o pohyboch na účte máme k dispozícií až o deň neskôr?

Čakaniu pri práci s bankovými účtami môže byť koniec

Máme riešenie. Už nikto nebude musieť čakať. Už vieme mať stav k dispozícií okamžite – online. Nemusíme čakať my, nemusia už čakať naši zákazníci, nemusí čakať nikto. A to všetko vďaka službe PREMIUM API od Tatrabanky, ktorú nájdete zapracovanú v KROS Fakturácii aj v KROS Digitálnej kancelárii.

Čo je PREMIUM API?

Služba, ktorá umožňuje bezpečný a automatizovaný prístup k informáciám o dianí na vašich účtoch a na účtoch vašich klientov, pokiaľ ide externé spracovanie účtovníctva. Vďaka tomuto prepojeniu môžete pristupovať k pohybom a zostatkom na účtoch cez KROS Digitálnu kanceláriu, cez KROS Fakturáciu a umožniť tak automatické párovanie platieb k faktúram.

Služba PREMIUM API – API rozhranie – je konektor, ktorý dokáže prepojiť vašu aplikáciu so systémom banky a prostredníctvom tohto konektora posielať informácie o stave na účte do vašej aplikácie. V praxi to znamená, že ak ste si doteraz museli pozerať pohyby a zostatky v internetbankingu alebo v mobilnej aplikácii banky, vďaka PREMIUM API si tieto informácie zobrazíte priamo v KROS Fakturácii alebo v KROS Digitálnej kancelárii. Je to služba otvoreného bankovníctva, kde prostredníctvom prostredia, ktoré je vám známe (účtovný systém, fakturačný systém), viete pristupovať k bankovým informáciám.

24 hodín/7 dní v týždni

Služba je dostupná 24/7 a informácie o pohyboch alebo zostatkoch na účtoch sú dostupné okamžite. Vy získavate okamžitý prehľad o dianí na vašich účtoch alebo na účtoch vášho klienta.

Prístup k informáciám o účtoch prostredníctvom inej aplikácie je možný až po udelení súhlasu zo strany klienta pre konkrétnu aplikáciu. Súhlas klient udeľuje prostredníctvom autorizačného portálu. Platnosť súhlasu je obmedzená na 180 dní. Následne je potrebné tento súhlas obnoviť rovnakým procesom.

Ako si službu aktivovať?

Využiť aplikácie KROS Fakturácia alebo KROS Digitálna kancelária. Stačí sa len prihlásiť a aktivovať si službu. V tomto prípade vám nevzniká žiadny náklad na vývoj a získavate prístup k účtom v Tatrabanke, ale aj k účtom v iných bankách.

Výhody služby PREMIUM API:

  • prístup k 15 mesačnej histórií transakcií,
  • dostupnosť 24/7,
  • prístup k účtom v Tatrabanke, ČSOB, SLSP, VÚB, Raiffesen, Fio, UniCredit,
  • všetky svoje účty z rôznych bánk na jednom mieste, s jedným prihlásením – už sa nemusíte prihlasovať do elektronického bankovníctva jednotlivých bánk,
  • náhrada manuálnych procesov s nízkou pridanou hodnotou,
  • okamžité informácie o zaplatení tovaru,
  • aktuálne zostatky na účtoch bez potreby prihlásenia do bankovej aplikácie, t.j. priamy prístup cez KROS Fakturáciu alebo cez KROS Digitálnu kanceláriu,
  • platby bez potreby vstupovať do bankovej aplikácie,
  • zautomatizovanie procesov a zníženie chybovosti,
  • informácie o účte, informácie o zostatkoch a prehľad pohybov,
  • pre používanie služby nie je potrebné navštíviť pobočku Tatrabanky.

Je najvyšší čas skončiť s čakaním a ušetriť čas. Samozrejme ten váš čas. Lebo čas sú peniaze.
Začali sme čakaním v pesničke Lúčenie. Skončíme opäť v tejto pesničke, len opäť vymeníme slová. Zrýchlenie býva aj krásne, zrýchlenie je farba čias, zrýchlenie vždy nájde nás, vždy nájde nás…

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty