Menu

Slovenské účtovné firmy na vlne technologických inovácií

Na účtovníctvo sa občas pozerá ako na nutné zlo. Neplatí to však pre účtovné firmy, ktoré sa mu venujú deň a noc. Tak to býva – krásu účtovníctva poznajú len tí, ktorí mu rozumejú.

Aktuálne aj toto odvetvie prechádza mnohými technologickými „boomami“, za ktorými nezaostávame ani my v KROSE. Tieto inovácie majú podnikateľom a firmám zjednodušiť účtovné procesy a znížiť administratívu, ktorú so sebou prináša.

DETA – účtovná firma s 15 ročnou tradíciou

DETA, spol. s.r.o. je spoločnosť so širokým zameraním. Firmu založili v roku 2002 manželia Jankechoví. Každý z nich prispel svojim know-how. Pán Marián svojou podnikateľskou šikovnosťou v zariaďovaní interiérov – počas svojho pôsobenia firma uskutočnila mnohé projekty, ako napríklad zariadenie Onkologického oddelenia v Bratislave.

Pani Ivana má na starosti druhú polovicu spoločnosti, ktorá vedie účtovníctvo a spracúva účtovnú agendu aj externým spoločnostiam. Balík služieb zahŕňa naozaj všetko, od účtovníctva a miezd, po zastupovanie na daňových úradoch a auditoch. Ich kmeňoví klienti využívajú tieto služby už viac ako 15 rokov, teda skutočne môžeme hovoriť o skúsených stáliciach v obore.

Sme za každú novinku od KROSU

Potrebu inovácií vnímajú aj vo firme DETA:

“Klienti už nechcú účtovníka nad 50 rokov. Obávajú sa, že účtovník už nebude ochotný prispôsobiť sa novým technológiám.

Ing. Ivana Jankechová

konateľka účtovnej spoločnosti , DETA

Počet dokladov na zaúčtovanie každým obdobím narastá a aj tí najkonzervatívnejší účtovníci sa snažia prácu v účtovníctve zjednodušiť tým správnym softvérom, ktorý ich odbremení od zbytočnej rutiny. Spoločnosť DETA využíva výhradne softvéry KROSU a mesačne v nich zaúčtujú približne 2000 faktúr. Automatické účtovné vzory, umelá inteligencia na vyťaženie dokladov ELIS a možnosťich hromadného rozúčtovania sú práve tie funkcie, ktoré im pomáhajú odbremeniť ich od každodennej rutiny a prinášajú skutočnú pomoc pri práci. Tieto funkcie si obľúbila aj dcéra Jankechovcov, ktorá vo firme zastupuje novú generáciu účtovníkov.

Začiatky s ELIS

Spoločnosť DETA zaujalaslužba ELIS už v začiatkoch. Potreba tejto služby vznikla na základe komunikácie s klientom, ktorý sídli v Českej republike a pre vedenie účtovníctva na Slovensko odosielal svoje doklady poštou. Podobných klientov pribúdalo. Aby si firma ušetrila cesty na poštu a naťahovanie sa s ťažkými krabicami, hľadali vo firme riešenie v podobe Cloudu.

“Keď mi klient zavolá s požiadavkou, už sa nehrabem v šanónoch, doklad si nájdem hneď v programe.

Ing. Ivana Jankechová

konateľka účtovnej spoločnosti , DETA

ELIS je presne ten nástroj, ktorý spĺňa ich predstavu o efektívnejšom účtovaní a aj niečo naviac. Nielen, že doklady im už klienti nemusia nosiť a zamestnanci po nich už nemusiachodiť na poštu, ale faktúry si nájdu už priamo v programe OMEGA pripravené na zaúčtovanie.

Pridajte sa aj vy k spokojným používateľom služby ELIS a prenechajte rutinnú prácu na ňu, aby ste sa vy mohli venovať tomu dôležitému.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty