Menu

Spoznajte novinky KROS Digitálnej kancelárie (1. časť)

Buďte leniví… Teda nie až tak, že sa prepracujete k fyzickým a mentálnym problémom, ako je obezita, stres a úzkosť. Skôr leniví po tej pozitívnej, komfortnej stránke.

Evidencia bankových účtov a automatické úhrady

Napríklad také sledovanie stavu uhradenosti pohľadávok a záväzkov. Komu sa to v dnešnej dobe už len chce robiť ručne. Navyše keď vie, že všetky tieto informácie sú už „niekde” uložené.

Preto do KROS Digitálnej kancelárie prichádza skvelá funkcia automatických úhrad. Chceli by ste mať prehľad o tom, aké faktúry už máte uhradené a ktoré ešte len čakajú na zaplatenie? Stačí k tomu naozaj málo – prepojiť si váš bankový účet s našou aplikáciou. Následne sa všetky zaplatené faktúry budú automaticky označovať ako uhradené. Či už ide o platbu, ktorú ste obdržali alebo vykonali, aplikácia presne podľa párovacích kritérií vie, ku ktorému dokladu ju má priradiť.

Okrem toho budete mať všetky transakcie na vašom účte prehľadne zobrazené aj v evidencii Bánk priamo v aplikácii.

Import bankových pohybov z KROS Digitálnej kancelárie priamo do účtovníctva

Prepojenie účtu s KROS Digitálnou kanceláriou nekončí len pri sledovaní úhrad. Získate taktiež možnosť si na pár klikov vo vašom programe OMEGA stiahnuť bankové pohyby priamo do účtovníctva, dokonca niekoľkokrát do dňa. Táto vychytávka poteší najmä účtovníčky a účtovníkov, ktorí už nechceli:

„Žiadne zdĺhavé čakanie na PDF alebo XML výpisy z banky.”

„Žiadne manuálne prepisovanie údajov do účtovníctva.”

Ale chceli:

„Menej času stráveného pri hľadaní chýb z preklepov.” (Však vieme, že nie je nič lepšie ako hľadať „stratený” cent.)

„Stav účtovníctva načas.”

Ak ste v OMEGE ručne evidovali bankové pohyby, importovali XML výpisy alebo využívali Databanking Slovenskej sporiteľne, KROS Digitálna kancelária je stvorená práve pre vás.

Účtovanie bez námahy

Opakujúce sa účtovné prípady. To je spoločný menovateľ toho, že musíte každý mesiac, či dokonca niekoľkokrát do mesiaca účtovať stále o tom istom. Typická situácia, ktorá zaberá čas a pritom by nemusela. Preto sme sa spolu s niektorými z vás na to pozreli a prišli s návrhom ako účtovať bez účtovania.

Stačí, ak si v KROS Digitálnej kancelárii vytvoríte vlastné účtovné texty a nastavíte si k nim príslušné nákladové alebo výnosové účty. Pár tých najpoužívanejších sme už pre vás dopredu pripravili, aby ste vedeli ako na to (ale nebojte sa, nie je to žiadna veda).

Ak takýto text použijete na bločku, došlej alebo odoslanej faktúre, pri importe do účtovníctva bude OMEGA vedieť, čo má robiť a celé zaúčtovanie v Evidencii účtovných dokladov vykoná za vás.

A aby sme vám prácu uľahčili ešte viac, možnosť zvoliť si konkrétny účtovný text bude možné už pri skenovaní QR kódov bločkov. Nebudete ich tak musieť dodatočne dopĺňať. Zabijete tým dve muchy jednou ranou.

Toto však zďaleka nie je všetko. Na základe vašej spätnej väzby pracujeme na ďalších žiadaných funkciách, ktoré vám už čoskoro predstavíme v ďalšom blogovom článku. Ak ste veľmi zvedaví, o aké novinky pôjde, môžete skúsiť hádať:

*Spomínaná funkčnosť v tomto blogu je aktuálne v testovacej fáze. O jej sprístupnení budete informovaní.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty