Menu

Top 6 funkcií, s ktorými budete ALFU plus milovať

Balíky podpory

Objavte nové Balíky podpory

Bonusové funkcie, ktoré ponúka ALFA plus, majú vašu prácu nie len zjednodušovať, ale najmä urýchľovať a automatizovať. Čas je tá najvzácnejšia komodita, s ktorou sa nedá obchodovať a práve na toto sme mysleli, keď sme ich pre vás navrhovali. Niektoré z nich určite už využívate a preto viete, že mať platný Balík podpory sa naozaj oplatí.

Doťahovanie partnerov z databázy firiem

Vyhľadať svojho partnera a vypísať všetky jeho informácie na doklad môže zabrať niekoľko minút. Prečo nevyužiť doťahovanie partnerov z registra firiem? Jedným klikom partnera automaticky zapíšete do číselníka alebo priamo na doklad aj so všetkými fakturačnými údajmi, ako sú obchodný názov, adresa, IČO, DIČ a IČ DPH. Táto funkcia vám ušetrí niekoľko minút denne.

Overovanie IČ DPH

Táto bonusová funkcia overí, či má váš partner platné IČ DPH. Tieto údaje ALFA plus porovnáva s registrom a identifikátorom právnických osôb, podnikateľov a orgánov verejnej moci stránky štatistického úradu, ktorá sa pravidelne aktualizuje.

Vždy aktuálny kurzový lístok

Obchodujete so zahraničím a evidujete doklady v cudzej mene? Nezabúdajte, že je potrebné pracovať vždy s aktuálnym kurzovým lístkom.  Bonusová funkcia Import kurzového lístka vám umožní naraz pridať kurzy za určité obdobie a pre viaceré meny súčasne. Kurzy si vďaka pripojeniu na internet jednoducho stiahnete a ALFA plus za vás vybrané kurzy pravidelne aktualizuje porovnaním so stránkou Európskej centrálnej banky. Takto si môžete byť istí, že sumy vášho dokladu budú správne prepočítané do vášho účtovníctva v cudzej mene, ako aj v mene Euro.

Kurzový lístok určite využijete aj pri vystavovaní cestovných príkazov, evidovaní jázd alebo príjemiek na sklad.

Exporty a importy z/do registračnej pokladnice

Predávate tovar cez registračnú pokladnicu nezávisle od vášho účtovného programu? Bonusová funkcia Import z/do registračnej pokladnice vám umožní prenášať predané položky za zvolené obdobie z pokladnice do ALFY plus a umožní automatické spracovanie výdajok zo skladu. Funkcia pracuje aj opačným smerom: novovytvorené položky v sklade sa prenesú do pokladnice, aby ste o nich ľahko mohli blokovať.

Import bankových výpisov

Prijímate veľké množstvo platieb na bankový účet a následne o nich prácne účtujete v peňažnom denníku? Sami máte veľké množstvo drobných výdavkov za zásoby, ktoré potrebujete pre svoju podnikateľskú činnosť?

Uľahčite si prácu s funkciou Import bankových výpisov. Pokiaľ vaša banka poskytuje štandardné bankové výpisy v tvare SEPA XML, na pár klikov zaúčtujete svoje príjmy a výdavky, ako aj úhrady pohľadávok a záväzkov.

Bonusová funkcia vám automaticky zaúčtuje aj transakcie typu kreditný úrok a bankové poplatky.

Zobrazovanie odvodovej kalkulačky

Viete už, aké zdravotné a sociálne odvody budete platiť v tomto roku? Pri výpočte poistného sa vychádza z priemernej mesačnej mzdy a vymeriavacieho základu, pričom tieto hodnoty sa každý rok menia. Znamená to tiež, že výška odvodov sa taktiež pravidelne mení. Daňová a odvodová kalkulačka však tieto zmeny sleduje a počíta za vás.

Kalkulačka je užitočným pomocníkom aj pri vypĺňaní daňového priznania. Prehľadný sprievodca vás usmerní, ako si znížiť základ dane s daňovými bonusmi na deti, manželku, či na daňovníka.

Daňová kalkulačka vám vypočíta predpokladanú daň na úhradu, s ktorou môžete rátať pri podaní daňového priznania k dani z príjmov.

Platný Balík podpory vám s pomocou bonusových funkcií uľahčí aj niektoré ďalšie činnosti, ako sú importy miezd z programu OLYMP, prepojenie na e-shop či aplikáciu iKROS, alebo importy a exporty medzi dvomi účtovnými databázami programu ALFA plus, čím si jednoducho prevediete už vytvorené číselníky partnerov, služieb alebo vystavené faktúry či objednávky.

Tak prečo si to neuľahčiť? Bonusové funkcie sú pre vás dostupné v Balíku podpory MINI, ŠTANDARD a PRÉMIUM. 

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty