Menu

Zo softvéru služba. Prečo nie?

Viete, akým smerom sa uberajú trendy vo svete technológií a aký spôsob predaja softvérov je momentálne „in“? Ak nemáte úplne jasnú predstavu, pohodlne sa usaďte, začítajte sa a v nasledujúcich riadkoch sa dozviete viac.

Čo je SaaS?

Že vám táto skratka nič nehovorí? Vo svete IT je to už zaužívaný pojem. Anglické „software as a service“ môžeme preložiť slovami softvér ako služba. Toto slovné spojenie sa používa v dvoch významoch. Prvým je fungovanie softvéru prostredníctvom cloudu cez internet. V druhom význame si softvér predplácame na určité obdobie. Práve týmto spôsobom platby sa uberá moderný softvérový svet čoraz viac. Mnohé celosvetovo známe spoločnosti takto predávajú svoje programy. Či už je to Microsoft so svojim Microsoft Office 365 alebo Adobe s programom Adobe Creative Cloud. Na tieto softvéry si nekupujeme trvalé licencie, ale platíme za ich používanie pravidelný poplatok.

Pozrime sa na výhody

Položili ste si niekedy otázku, prečo si kupovať softvér na niekoľko rokov dopredu? Alebo si lámete hlavu nad tým, koľko trvalých licencií budete pre svojich zamestnancov potrebovať, keď ich počet sa často mení? Ak ste sa v tejto téme našli, výhody softvéru ako služby sa vám budú páčiť.  

Asi najväčšou výhodou pre používateľa sú nižšie vstupné investície. Keďže si nekupujete trvalú licenciu, platíte len pravidelné poplatky za službu, ako napríklad pri paušále za mobil. Pre začínajúceho podnikateľa ideálne riešenie. Náklady nie sú také vysoké a navyše si softvér môžete vyskúšať. Ak sa neosvedčí, jednoduchšie ho vymeníte a vyskúšate iný. K mnohým programom získate okrem aktuálnej verzie aj niečo navyše, ako napríklad zákaznícku či technickú podporu. A tá sa veru niekedy zíde. Menej bolestivé pre vašu peňaženku je aj dokúpenie ďalších licencií pre svojich zamestnancov, nehovoriac o tom, že ju potrebujete len v hektickom období. Nemusíte si kupovať drahú licenciu na trvalo, ale predplatíte si softvér len na kratší čas.

Páči sa vám tento model?

Tak čo? Inšpirujete sa aj vy touto modernou formou platby za softvér? My v KROSE určite áno. Sme moderná firma a vydávame sa cestou k novým trendom. 

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty