Menu

Celkový prehľad o podniku lusknutím prstov

Ide o niečo užitočné alebo len ďalšie marketingové slovné spojenie, ktoré má zaujať?

Keď som študoval na vysokej škole, základný vzorec, ktorý sme museli ovládať, bol jednoducho výnosy mínus náklady. Postupne sme sa borili ďalšími vzorcami a analýzami, aby sme získali ten „správny všeobecný pohľad“ na fungovanie firmy. Popravde, vzorcov bolo až príliš veľa, výsledky sa miestami rozchádzali a aj keď sme určili ako sa finančne firma vyvíja, nikdy sme si neboli istí, či hodnotíme niečo, čo konkrétna firma skutočne potrebuje.

Teória vie byť krásna, prax pozná už aj temnejšie stránky

A tak aj bolo. Po vzhliadnutí reality je mi jasné, že každý kto pracuje s určitým množstvom dát, potrebuje z času na čas reporty, aby videl, ktoré časti podnikania sú pre neho tie najziskovejšie, ale aj naopak, aby našiel miesta, ktoré peniaze skôr „požierajú“.

Vytvoriť v dnešnej modernej a rýchlo sa rozvíjajúcej dobe konkrétny prehľad nie je už žiadna veda…alebo? Ak máte určité dáta, „stačí”, ak si ich roztriedite, vyhodnotíte, zanalyzujete, vyselektujete, popárujete, nahodíte do tabuľky a vytvoríte grafy. Zrazu prejde deň – dva a vy máte report pre šéfa hotový. Ale dva dni v podniku znamenajú pomerne dlhý čas a čísla, ktoré ste si úspešne vytiahli, sú už pre rozhodovanie vedúceho pomerne rizikové, keďže ich aktuálnosť sa stratila niekde medzi vaším selektovaním a párovaním. Report teda nie je aktuálny a vy sa môžete opätovne pustiť do celého pracovného kolotoča odznova…

Alebo, čo tak skúsiť niečo nové?

Ak si zvolíte túto možnosť zistíte, že dobrý report alebo prehľad sa dá získať za pár klikov. Mať kontrolu nad vašimi zákazníkmi, dodávateľmi, obchodníkmi alebo zákazkami nemusí byť iba v rovine predstáv. Existujú rôzne programy, ktoré to dokážu urobiť za pár sekúnd, vždy s aktuálnymi dátami a hlavne podľa požiadaviek vášho nadriadeného. A tak je už iba na vás, ktorú možnosť si zvolíte.

Jednu z možných ciest inovácie ponúka program Neo Business Intelligence, ktorý:

  • dokáže vytvoriť analýzy a celkové prehľady pre medziročné porovnania výsledkov firmy,
  • vyhodnotiť platobnú morálku dodávateľov i zákazníkov,
  • zobraziť aktuálne údaje o výsledku hospodárenia,
  • vyhodnotiť výnosnosť obchodníkov, produktov alebo zákaziek,
  • pracovať vždy s aktuálnymi dátami.

Medziročné porovnanie nákladov a výnosov po strediskách, Neo Business Intelligence

Zredukovať vašu dvojdňovú prácu na reporte za pár klikov je prínos, ktorý vám dokáže tento šikovný program ponúknuť. Demo verzia NEO Business Intelligence je prístupná zadarmo, tak ju neváhajte vyskúšať.  

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty