Menu

Platobné brány s KROSOM

Nákup na internete sa stal našou prirodzenou súčasťou. Je to komfortnejšie a nemusíme nikam chodiť. Všetko vybavíme z pohodlia domova a pocity šťastia sú rovnaké ako pri nákupe v obchode. Spôsob platby však predstavuje problém. Pre zákazníka, podnikateľa aj pre účtovníčku.

Problémy s platbou

Dobierka ja príliš drahá a „naháňanie sa“ s kuriérom dosť neefektívne, keďže ten sa zastaví niekedy v čase od 08:00 do 17:00. Platba prevodom predĺži dobu dodania a v konečnom dôsledku na tovar môžeme čakať dlhšie, ako by sme chceli alebo potrebovali. Ako najvhodnejší spôsob sa javí platba kartou online, ktorú zabezpečujú platobné brány.

e-shopové riešenia od KROSU

Výhody pre všetky strany

Podnikatelia si povedia: „Super, aj pre mňa sú to najrýchlejšie peniaze, nemusím čakať na pripísanie platby na účet a zároveň nemám strach z toho, či zákazník preberie tovar.“ Na konci mesiaca príde výpis z platobnej brány a podnikateľ len vidí prehľad platieb, ktoré mu poukázali na účet.

Pozrime sa na to aj z pohľadu účtovníčky. Ide o ďalší výpis, ktorý je potrebné nahrávať ručne, keďže si ho nevieme uľahčiť importom cez bankový účet, pretože nejde o klasický formát Sepa XML. Rovnako ani kritériá párovania na úhradu faktúr, ani pravidlá pre zaúčtovanie nám v tomto prípade nepomôžu. Preto párovanie každej položky na viacstranových výpisoch nie je úplne rýchla a jednoduchá záležitosť. Pre nejednu účtovníčku to predstavuje ďalšie hodiny strávené nad prácou.

Z dôvodu uľahčenia práce sme zapracovali import z vybraných platobných brán:
• ComGate ABO,
• Global Payments CSV,
• Global Payments XML,
• GoPay ABO,
• Shoptet ABO,
• Shoptet XML.

Ako na to v OMEGE

Ak v zozname nevidíte platobnú bránu, ktorú používate,  nezúfajte. Taktiež je možné použiť univerzálny KROS Excel, ktorý si viete vytvoriť na základe podkladov od platobnej brány, cez ktorú vám zákazníci platia.

Povedali ste si – skvelá funkcia, idem do toho, chcem si ušetriť čas, ale ako začať? Budeme na to potrebovať 3 veci – výpis z platobnej brány, vašu chuť pracovať a program OMEGA. V tomto smere vám ostávame nápomocní, a preto sme si pripravili aj videonávod, ako pracovať s takýmto výpisom. Ak sa vám viac osvedčil písaný postup, mysleli sme aj na túto situáciu a máme pripravený postup. Prešli ste si oba návody, ale stále v programe nevidíte možnosť importu výpisu z platobnej brány? Túto funkciu nájdete vo verzii 26.00 a novších.

Stiahnuť aktuálnu verziu

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty