Menu

Podnikatelia sú pri webových riešeniach odvážnejší ako účtovníci

Internet býva často označovaný ako nová elektrina. Rovnako ako jej objav spustil koncom 19. storočia veľkú priemyselnú revolúciu, dnes zaužívané trhové procesy mení internet. A núka nekonečné možnosti.

Revolúcia v softvérových riešeniach

Internet, tak ako elektrina, je bežnou súčasťou našich životov. Ráno si zasvietite, pustíte rádio alebo zapnete kávovar, rovnako pozriete appku s počasím, skontrolujete správy, prípadne sa pripojíte na diaľku ku kolegom v práci. V home-officovej dobe viac ako inokedy.

Prináša novú revolúciu v komunikácii, logistike, obchodných procesoch. Rovnako v softvérových riešeniach a informačných systémoch. Webové riešenia uberajú miesto klasickým softvérom. Éra inštalačných CD, DVD či USB sa pomaly blíži ku koncu.

Podnikatelia sú novým možnostiam otvorení

Ak máte firmu s pobočkami po celom Slovensku, webové riešenie je pre vás takmer nevyhnutné. Priamy prístup do databázy, možnosť vystaviť faktúry kdekoľvek, bez potreby ich dodatočného preposielania, to je sen každého podnikateľa. Účtovníci a mzdári sú pri webových riešeniach opatrnejší. S internetom veľmi často prichádza otázka bezpečnosti.

Bezpečnosť na prvom mieste

Aj keď je prevencia namieste, vo väčšine prípadov je to strach z nepoznaného. Svoje financie sme zverili svetu online. Internet banking je v dnešnej dobe „must-have“. Či ide o súkromné financie alebo o firemné bankové účty. Asi málokto z podnikateľov chodí odosielať výplaty zamestnancom do banky. Stačí pár klikov cez internet a to ostatné za vás urobí automatizovaný bankový systém.

Podobne to funguje aj pri webových riešeniach či práci na cloude. Tak ako bankový systém aj cloudové úložisko má niekoľko stupňov ochrany údajov a šifrovania. Vaše údaje sú tak oveľa bezpečnejšie, ako keby boli uložené na lokálnom disku vo vašom počítači. Stačí si len dobre vybrať.

Internetové pokrytie v záväzku vlády

Aj napriek stabilnému pokrytiu je možnosť výpadku internetu častým predsudkom a brzdou pri rozhodovaní sa pre webové riešenia. Podpísané memorandum medzi vládou a operátormi prinieslo prísľub zbaviť Slovensko tzv. bielych miest, teda miest bez pokrytia internetom. Na našom území by do konca roka 2020 nemala zostať žiadna obec, ktorá nebude pokrytá internetom s minimálnou rýchlosťou 30 Mbit/s.

Čo budeme robiť, ak vypadne internet? Vráťme sa v čase späť, niekde na začiatok 20. storočia. Aj vtedy si možno pri elektrine kládli podobnú otázku. Nič, dáme si chvíľu oddych. Pri nedostupnom internete, na rozdiel od výpadku elektriny, si môžete ešte stále šťuknúť kávovar a dopriať voňavú kávu.

Prečo si vybrať webové riešenie?

Internet a webové riešenia postupne nahradia klasické desktopové softvéry. Takto vyzerá evolúcia v informačných systémoch. Zázraky včerajška sú dnes bežné. Vyrastá generácia webových detí. Väčšinu času sme online, chceme mať okamžitý prístup k informáciám. Stačí na to zopár klikov.

Pri využití webových riešení v podnikaní otázka neznie či áno alebo nie, ale kedy a ako rýchlo. Práve preto sme sa u nás v KROSE pustili do vývoja nového webového riešenia. Postupne by sme do sveta online chceli presunúť spracovanie účtovníctva, miezd, tvorbu rozpočtov aj celé riadenie firmy. Dnes vám môžeme ponúknuť prvé lastovičky. Doprajte si komfort a všetky výhody online riešenia s našou novou webovou fakturáciou. Pre všetkých stavbárov máme cloudové úložisko a ocenenie BIM modelu dostupné celé na webe.

Vyskúšajte KROS Sklad

Dostaňte zásoby pod kontrolu s novým riešením pre riadenie skladu. Jednoducho, bezpečne a online. Prepojené s fakturáciou a dostupné aj na mobile.

Vyskúšať na 30 dní zadarmo

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty