Menu

Práca s ONIXOM z domu cez internet

Aj napriek tomu, že ONIX nie je webová aplikácia, neznamená to, že s ním nedokážete pracovať cez internet. Vďaka možnostiam cloudových serverov alebo funkciám Windows Servera dokážete používať ONIX aj z pohodlia domova. Funkcia je veľmi žiadaná aj ak máte viacero pobočiek. So všetkými dokážete fungovať, akoby sedeli s vami v jednej budove.

Ako to celé funguje? 

Ako používateľ si jednoducho spustíte program Pripojenie vzdialenej plochy (Remote Desktop Connection), ktorý je súčasťou každého Windows počítača. Program si ľahko otvoríte, zadáte prístupové údaje na server a môžete pracovať.  Program vás pripojí na vzdialenú plochu servera, kde je nainštalovaný ONIX, s ktorým pracujete akoby bol nainštalovaný na vašom počítači. Samozrejme, aby to celé fungovalo, musíte mať server. Aké sú teda možnosti? V nasledujúcich riadkoch nájdete popísané dve základné.

1. VPS server od hostingovej spoločnosti

Najjednoduchšia forma, ako pracovať s ONIXOM cez internet, je zaobstaranie virtuálneho servera. Pri tejto voľbe si kúpite virtuálny server, kde vám dodávateľ pošle prístupové údaje. Vy sa prihlásite a môžete rovno pracovať.  

Výhodou tohto riešenia je, že nepotrebujete riešiť, či máte dostatočnú prenosovú rýchlosť na internet. Taktiež všetky problémy súvisiace so zaobstaraním fyzického servera, jeho inštalácia či zálohovanie elektrického zdroja, pri tomto riešení nie sú. Dodávateľ servera sa stará o to, aby server stále bežal a bola k nemu kvalitná internetová linka. 

Výhodou tohto riešenia je aj to, že ak vznikne potreba server navýšiť z dôvodu narastajúceho počtu používateľov alebo spracovaných dát v systéme, viete to jednoducho spraviť zadaním požiadavky na poskytovateľa servera. 

2. Vlastný Windows Server

Druhá možnosť, ako pracovať z  domu s ONIXOM je zaobstaranie vlastného fyzického Windows Servera. Toto riešenie má oproti predchádzajúcemu cloudovému ONIXU niekoľko výhod.  

Prvým zásadným rozdielom je, že pri kúpe vlastného Windows Servera je potrebné na začiatku investovať viac a následne už neplatíte žiadne pravidelné poplatky, ako je to pri virtuálnom serveri. 

Ďalšou výhodou tohto riešenia je, že pokiaľ väčšina používateľov pracuje na rovnakej počítačovej sieti s ONIXOM, ako je server, tak môžu využiť výpočtový výkon svojich počítačov a nie sú potrebné až také nároky na server, ako keď všetci pracujú priamo na serveri. 

ONIX však toho dokáže oveľa viac. Prečítajte si o jeho skvelých funkciách, alebo nás neváhajte kontaktovať.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty