Menu

Študenti, neváhajte a zapojte sa 

Už v marci sa uskutoční prvé kolo Olympiády Mladý účtovník. Aj tento rok si v nej zmerajú sily študenti stredných škôl a obchodných akadémií. Si študent? Baví ťa účtovníctvo a OMEGA ti nie je cudzia ? Prihlás sa. Ak stále váhaš, možno ťa presvedčí rozhovor s účastníčkou z minulého roka Emou Danížkovou. Vďaka súťaži sa dostala na vysokú školu bez prijímačiek aj na platenú stáž do KPMG.

Ako hodnotíte účasť na Olympiáde Mladý účtovník?

Som veľmi rada, že som sa mohla zúčastniť tejto súťaže. Bola to úžasná skúsenosť a možnosť overiť si svoje vedomosti aj s ostatnými súťažiacimi z celého Slovenska. Zároveň som sa naučila aj nové veci. Ďakujem KROSU, za organizáciu tejto súťaže.

Ako ste sa pripravovali na súťaž? Viete dať nejaké tipy a rady tým, ktorých súťaž ešte len čaká?

Pripravovala som sa s mojou pani učiteľkou, ktorá nás celý čas viedla a pripravovala. Spoločne sme si prechádzali zadania z minulých rokov.

Jedna z výhier bola platená stáž v KPMG, ktorej ste sa zúčastnili, aká to bola skúsenosť?

Bola to pre mňa výborná skúsenosť. Spoznala som bližšie firmu KPMG a aj atmosféru vo firme, ktorá je perfektná. Takisto aj nových ľudí, ktorí tam pracujú a sú veľmi milí a ochotní. Veľmi ďakujem KPMG za túto možnosť, ktorú som mohla absolvovať.

Čomu ste sa na stáži venovali? Aká bola Vaša náplň práce?

Moja stáž prebiehala na daňovom oddelení. Spolu s mojou nadriadenou sme sa venovali príprave školenia pre daniarov. Využili sme moje poznatky zo strednej školy a aj zo súťaže a spoločne sme ich prepojili s praxou. Následne sme školenie odprezentovali. Dodalo mi to sebavedomie aj nové skúsenosti pri príprave a odprezentovaní školenia pred novými ľuďmi a odborníkmi z praxe.

Spoločnosť KPMG organizovala deň otvorených dverí pre 30 najlepších. Ako ste si tento deň užili?

Deň otvorených dverí bol úžasný. Spoločne s mojimi profesorkami zo strednej školy sme sa ho zúčastnili. Zažili sme príjemný deň so zamestnancami firmy. Dozvedeli sme sa veľa nových informácií, bližšie spoznali firmu aj ľudí a mali sme aj možnosť sa s nimi porozprávať. Nakoniec sme mali možnosť overiť si svoje vedomosti o firme, ktoré sme sa v priebehu dňa dozvedeli a úspešne sme absolvovali kvíz, v ktorom sme súťažili o vecné ceny.

A čo možnosť dostať sa na vysokú školu bez prijímačiek, využili ste ju?

Áno, využila som aj túto možnosť. Aktuálne študujem na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Zároveň som aj šťastná, že študujem to, čo ma baví a to je účtovníctvo na fakulte hospodárskej informatiky.

Čo by ste odkázali študentom, ktorí ešte váhajú, či sa majú do súťaže zapojiť?

Aby prekonali všetky obavy, strach a určite sa prihlásili do súťaže. Vyskúšajú si tak niečo nové a zaujímavé. 

Reprezentuj aj tvoju školu

Rozhodnuté? Povedz o tejto súťaži svojmu učiteľovi. V hre sú lákavé ceny a množstvo skúseností, ktoré využiješ v praxi.
Viac info o prihlásení a podmienkach súťaže nájdeš na stránke olympiády.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty