Menu

Uzávierka roka a novinky roku 2023

Máme za sebou ďalší turbulentný rok. Len čo sme sa naučili, ako evidovať príspevky z času pandémie a získali prehľad v podnikateľskom kilečku, situácia nás donútila riešiť účtovanie humanitárnej pomoci… Neustále nové a neštandardné veci, s ktorými sa (nielen) účtovníci museli boriť. Niektoré povinnosti sa však nemenia. Bez ohľadu na to, aký náročný bol rok, opäť nás čakajú koncoročné uzávierkové práce. Aby ste ich všetky zvládli bez zbytočného stresu a na nič nezabudli, pripravili sme pre vás ďalší ročník Legislatívnej TOUR. Decembrová konferencia Uzávierka roka a novinky roku 2023 bude aj tento rok trvať dva dni a prinesie množstvo ucelených informácií.

Špecialistky na program OMEGA vás prevedú uzávierkovými prácami a vysvetlia, ako na inventarizáciu jednotlivých účtovných tried. Pripomenú vám, na čo nezabudnúť pri vypĺňaní daňového priznania k dani z motorových vozidiel a prinesú svetlo do témy digitalizácie účtovníctva. Samozrejmosťou budú postrehy a najčastejšie otázky z HOTLINE. Tešiť sa môžete aj na zaujímavých hostí.

Oslobodenie nepeňažného príjmu

V roku 2022 môžu zamestnávatelia prvýkrát oslobodiť zamestnancovi nepeňažný príjem, a to až do výšky 500 eur. Čo znamená v praxi? Je pre zamestnávateľa povinné? Na ktoré nepeňažné plnenia sa vzťahuje? Finančné riaditeľstvo vydalo k tejto problematike usmernenie, ktorého aplikáciu v praxi nám vysvetlí hosť priamo z ministerstva financií, Peter Horniaček.

Nevyfakturované dodávky vs. rezervy a časové rozlíšenie

Ako v účtovníctve ku koncu účtovného obdobia správne vyčísliť všetky náklady a výnosy? Na základe akých kritérií priradiť správne náklady a výnosy tak, aby naša účtovná závierka verne a pravdivo prezentovala výsledok hospodárenia? Audítorka Iveta Demčáková vysvetlí, ako evidovať nevyfakturované dodávky a rezervy, či kedy je potrebné účtovať o časovom rozlíšení a kedy sa naopak časovo rozlišovať nemusí.

Pozrieť program

Legislatívne novinky od roku 2023

Čo nás čaká v oblasti dane z príjmov, DPH, daňového poriadku a účtovníctva v budúcom roku? Už schválené, ale i navrhované zmeny by od 1. januára 2023 mali prispieť k zlepšeniu podnikateľského prostredia a zároveň bojovať proti daňovým únikom. Buďte na ne pripravení! Daňová poradkyňa z KROSU Kristína Tašková vám načrtne prehľad najdôležitejších úprav v zákonoch, ktoré sa týkajú každého účtovníka.

Čo ešte musíte vedieť?

Konferencia sa koná 7. – 8. decembra 2022. Nemusíte nikam chodiť, prebiehať bude online. Po jej skončení vám pošleme videozáznam, takže sa k témam môžete kedykoľvek opakovane vrátiť. S členstvom v KROS Academy alebo Balíkom podpory ŠTANDARD získate konferenciu so zľavou 20 %. S balíkom PRÉMIUM ju máte za polovicu.

Pri tom musím byť

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty