Menu

Novú nadupanú verziu CENKROS 4 musíte mať

Ani sme sa nenazdali a rok 2020, ktorý bol iný nielen pre svet stavebníctva, je za nami. Že bol ťažký? Určite. Ale hlavne plný výziev, zmien, nových situácií a zistení. Potvrdila sa napríklad potreba byť online. Sme preto radi, že aj s CENKROSOM 4 ideme tým správnym smerom. Veríme, že aj vďaka nemu náročné obdobie dokážete zvládnuť jednoduchšie a oceníte skvelé novinky, ktoré sme pre vás pripravili do januárovej verzie 2021/I.

Digitálna novinka: KROS Priebeh výstavby

Páči sa vám predstava sledovať realizáciu stavby z pohodlia kancelárie? Prehľadne vykazovať plnenie zmluvného rozpočtu? A to všetko online? V KROSE neostávame iba pri predstavách. Vyskúšajte novú aplikáciu KROS Priebeh výstavby, ktorá prináša:

Zjednodušenú komunikáciu

Komunikuje elektronicky nad súpisom výkonov. Už žiadne exporty a importy. Vytvorte si tabuľku čerpania na webe, ku ktorej pristupuje investor, zhotoviteľ, stavbyvedúci alebo subdodávatelia.

Evidenciu čerpania stavby na jednom mieste

K dispozícii máte všetky informácie o čerpaní stavby bez zbytočného otvárania a preklikávania sa cez rôzne okná v programe, jasný prehľad, čo bolo zmluvne dohodnuté s investorom a aký je aktuálny stav stavby.

Schvaľovanie a pripomienkovanie súpisov priamo v tabuľke čerpania

Po dokončení stavby odovzdáte všetky podklady stavby investorovi jedným klikom. Stavbu skontrolujete z ľubovoľného počítača alebo mobilného telefónu kdekoľvek sa nachádzate.

Stavebné projekty s dátovým úložiskom

Prejdite na moderný spôsob komunikácie a práce s vašimi projektmi a využívajte naplno výhody digitálneho sveta. Zdieľajte výkresové dokumentácie, fotky alebo dokumentáciu stavby v zabezpečenom úložisku. Informácie zdieľajte aj so svojimi spolupracovníkmi a nájdite všetko pod jednou strechou.

Vyhodnotenie zmien BIM modelu

Užite si nový nástroj, ktorý vám pomôže nahrať novú verziu modelu a porovnať ju s tou predošlou. V prehliadači uvidíte pridané, zmazané a zmenené prvky, pričom v zmenách zbadáte aj zmenu názvu prvku, umiestnenie prvku v rámci podlaží, zmeny výmer a materiálového zloženia.

Nová generácia databázy CENEKON

Na stavebný trh prinášame originálnu databázu, ktorou oceníte nielen komerčné zákazky, ale aj zákazky pre verejnú správu. Ak sa zúčastňujete výberových konaní alebo sa podieľate na zákazkách pre verejnú správu, môžete sa tešiť na zjednodušenia, zrýchlenie a využívanie automatických operácií. Postupným prepracovaním prešlo všetkých 59 cenníkov prác, vrátane naviazaných materiálov. Databázu nájdete na našom trhu iba v programe CENKROS 4. Zoznámte sa s ňou podrobnejšie v najnovšom blogu.

Smerné položky pre verejné obstarávanie

Vytvorili sme nový systém smerných a komerčných položiek stavebných prác a materiálov, pomocou ktorých sa vaša práca výrazne zrýchli a zjednoduší. Zaviedli sme nový štandard značenia smerných položiek, teda takých položiek prác a materiálov, ktoré vo vlastnom popise neobsahujú názvy výrobcov, produktov ani žiadne iné komerčné označenia. Týmto položkám pribudla na konci ich štandardného číselného kódu koncovka “.S”, čím sa uchovali všetky parametre pre zaradenie položiek v zaužívaných klasifikačných systémoch. Okrem toho sme vytvorili väzbu medzi novými smernými a existujúcimi komerčnými položkami, vďaka ktorej získate rýchly prehľad o možnej dostupnej alternatíve, ako aj ich vzájomné cenové porovnanie. Určite oceníte aj nové navigácie v databáze CENEKON, ktoré vám okrem prehľadného zobrazenia nových typov údajov pomôžu pri práci efektívne využiť potenciál celej databázy na vyššej úrovni.

Tisíce nových položiek

Pribudlo viac ako 40 000 novo spracovaných smerných položiek prác a materiálov. V Materiáloch online si môžete vybrať už z takmer 700 000 materiálov od 185 výrobcov a predajcov.

Ako získať novú verziu?

Verziu 2021/I si môžete pohodlne stiahnuť s platným Balíkom podpory. Nemáte platný balík? Jednoducho si ho predĺžte vo svojom KROS účte a pokračujte plynulo v práci.

Nový cenník Balíka podpory

Aby sme vám i naďalej mohli prinášať riešenia pre uľahčenie práce na najvyššej úrovni, zmenili sme od 1. 12. 2020 cenník Balíka podpory k softvéru CENKROS 4. Cena sa odvíja od dátumu, do ktorého ste mali platný Balík podpory. Prejsť však môžete aj na nový spôsob využívania softvéru CENKROS 4 s prístupom na 12 alebo 6 mesiacov za cenu bez navýšenia.

Prečo zvoliť prístup na 12 mesiacov?

Lebo sa naozaj oplatí. Licencia vám platí 365 dní od zakúpenia. Získate jednoduché a cenovo výhodnejšie rozšírenie funkčnosti programu, podporu webových riešení a okamžitý prístup k zapracovaným novinkám.

Čo je nové v KROS Academy?

Verte či nie, podarilo sa nám pripraviť pre vás exkluzívne online školenie akreditované Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu pod názvom Rozpočtovanie a kalkulovanie stavebných prác. Určené je pre rozpočtárov, kalkulantov, stavbyvedúcich, investorov, projektantov a projektových manažérov. Získate na ňom legislatívny a metodický prehľad v oblasti oceňovania stavebných prác. Ak ste nestihli decembrový termín, nebuďte smutní. Čoskoro pridáme nové termíny na rok 2021. Veríme, že onedlho opäť spustíme aj obľúbené certifikované kurzy, ktoré sme, keďže nám záleží na zdraví vás i našich lektorov, z dôvodu pandémie dočasne zastavili.

To je od nás zatiaľ všetko. Veríme, že januárová verzia sa vám páči a opäť vám o niečo zjednoduší pracovné povinnosti.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty