Menu

Novoročná verzia OMEGY s legislatívnymi zmenami v DPH

Vláda nám na rok 2021 pripravila bohatý balík legislatívnych zmien. Tie najdôležitejšie legislatívne zmeny v DPH a v daňovom priznaní motorových vozidiel vám prinášame už dnes v novej verzii OMEGY.

Stiahnuť verziu

28 zmien v daňovom priznaní DPH

V daňovom priznaní k dani z pridanej hodnoty, ktoré prvýkrát podáme za zdaňovacie obdobie január 2021, alebo 1. štvrťrok 2021, bolo zmenených celkovo 28 riadkov. Čo to pre nás znamená? Už od začiatku januára musíme účtovať doklady s DPH po novom. V novej verzii OMEGY 24.00 sme týmto zmenám prispôsobili všetky typy súm a upravili súvisiace automatické účtovania. Netrápte sa nad tým, do ktorého riadku daňového priznania DPH má smerovať faktúra. Vyberte si potrebné automatické účtovanie a OMEGA za vás rozúčtuje doklady správne tak ako doteraz. Samozrejme po novom ?.

Aby ste získali podrobný prehľad o tom, kde do daňového priznania DPH jednotlivé typy dokladov smerovať, pripravili sme pre vás pomôcku.

Získajte odvedenú DPH-čku späť

Odviedli ste DPH z faktúry, ktorú vám váš odberateľ nezaplatil a pravdepodobne už ani nezaplatí? Po novom si môžete odvedenú DPH-čku z pohľadávok, ktoré sa stali v zmysle zákona o DPH nevymožiteľnými, vypýtať od štátu späť. Stačí vyhotoviť doklad o oprave základu dane a poslať ho svojmu odberateľovi. A ako nový typ opravného dokladu zaúčtovať v OMEGE? To vám prikladáme rovno v návode.

Hotový doklad môžete potom poslať odberateľovi priamo z evidencie účtovných dokladov, a to prostredníctvom novej editovateľnej zostavu Opravný doklad k nevymožiteľnej pohľadávke.

Stiahnuť verziu

Nové tlačivo daňového priznania k dani z motorových vozidiel

Lehota na podanie daňového priznania k dani z motorových vozidiel za rok 2020 sa nám síce posunula do 31. 3. 2021, ale v OMEGE si ho viete pripraviť už teraz. Všetky legislatívne zmeny ako sú napríklad nové sadzby dane pre ťahače a návesy, zmeny v znížení ročnej sadzby dane alebo nové 60 %-né zníženie ročnej sadzby dane pri vybraných vozidlách, samozrejme aj s novým formulárom daňového priznania k dani z motorových vozidiel platného na rok 2020, nájdete v novoročnej verzii OMEGY.
Vykročte do nového roka jedine s novou verziou OMEGY 24.00.

V ďalších verziách nájdete

Po novoročnej verzii OMEGY pre vás pripravíme ešte pár legislatívnych verzií. Na konci januára budete mať k dispozícii verziu s novými tlačovými zostavami daňového priznania DPH a kontrolného výkazu. A vo februári, tak ako každý rok, pre vás pripravíme OMEGU s aktuálne platným daňovým priznaním k dani z príjmov PO a úpravy budú aj v zaokrúhlení odpisov dlhodobého majetku.

Ako získate novú verziu?

Novú legislatívnu verziu OMEGY máte vďaka Balíku podpory. S platným balíkom si ju stiahnete priamo z programu alebo z našej internetovej stránky. Už vám platnosť balíka vypršala? Jednoducho si Balík podpory obnovte vo vašom KROS účte a užívajte si naplno všetky jeho výhody.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty