Menu

Novoročná verzia OMEGY

Pretáčame kalendár a zrazu si uvedomíme, že ďalší mesiac v tomto roku už nenasleduje. Rok opäť prešiel a my dúfame že ten nasledujúci bude lepší ako ten predtým. Keďže vám chceme aj naďalej uľahčovať prácu a prinášať kvalitný program, rok 2023 štartujeme novou verziou OMEGY.

Daňové priznania za rok 2022

Ako to už býva zvykom, ani tento rok nás neminie povinnosť podať daňové priznanie k dani z príjmov právnických osôb (DPPO) za predošlý rok. Štát pre nás pripravil viacero zmien. Zanikla možnosť započítať si daňovú licenciu, pribudli alebo upravili sa viaceré riadky a prílohy, zmenili sa podmienky pre štatút Mikrodaňovníka aj výška zdaniteľných príjmov pre 15 % sadzbu dane.

Zvládnuť všetky tieto zmeny bude určite náročné. Ak potrebujete jednoduché vysvetlenie a zaučenie do aktuálnej problematiky, prihláste sa na našu Legislatívnu TOUR, kde vás oboznámime so všetkými novinkami.

V novoročnej verzii nájdete aj aktuálne tlačivo (DPPO). Zapracované sú aj tlačivá pre DPFO typ B, DPMV, a tiež účtovná závierka a poznámky pre neziskové organizácie, ktoré sa tento rok prvý krát podávajú na nových tlačivách a obsahujú plno zmien.

Platobné brány

Predávať svoj tovar cez e-shop je dnes už bežná prax. Platba prevodom na bankový účet predlžuje dobu dodania, platba na dobierku je zasa príliš drahá. Platba kartou online cez platobnú bránu je najrýchlejší spôsob. Práve preto, sme zapracovali import z vybraných platobných brán, ktorý vám uľahčí nekonečné nahrávanie výpisov. Celý výpis budete mať spracovaný na pár klikov. So správne nastavenými kritériami párovania a pravidlami pre zaúčtovanie máte kopec ušetreného času, počas ktorého môžete relaxovať alebo si v pokoji vypiť kávu. Pomôcť si môžete aj návodom od nás.

Úhrada dokladov v cudzej mene

Chodia vám faktúry v cudzej mene a vy sa trápite účtovaním kurzových rozdielov? Od novej verzie 26.00 za vás OMEGA nielen uhradí faktúry pri importe výpisu, ale automaticky zaúčtuje aj kurzový rozdiel.

Export DP DPH do eDane

Veľa z nás si ešte pamätá časy, kedy sa daňové priznanie k DPH odovzdávalo osobne na ručne vypísaných tlačivách. Doba postúpila dopredu a tlačivo podávame elektronicky cez stránku Finančnej správy. Tá nám to v minulosti uľahčila aj vytvorenou aplikáciou eDane. V novej verzii je zapracované napojenie na aktuálnu verziu aplikácie eDane bez potreby ukladania XML výkazov.

Ostatné zmeny

Legislatíva nám prináša viaceré zmeny, ako je 5 % sadzba DPH pre výstavbu nájomného bývania či zmena stravného od 1. 1. 2023. Aj toto nájdete v novej verzii OMEGY.

Pracujeme aj na vývoji Digitálnej kancelárie, a preto sa máte na čo tešiť aj v ďalších verziách.

Ako získať novú verziu?

Novú verziu získate s platným Balíkom podpory. Ak vám vypršala platnosť Balíka podpory, obnovte si ho už teraz, jednoducho cez svoj KROS účet.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty