Menu

Robíte tradičnú profesiu? Profitujte z digitalizácie

Digitálna firma nie je softvérová alebo IT spoločnosť. Doba sa mení a to, čo sme pod pojmom „digitálny“ videli v minulosti, už nemusí byť celkom pravda. Viete si predstaviť napríklad digitálnu cukrárku, digitálneho stavebníka, či digitálneho lekára? Samotné služby a tovary digitálny svet nenahradí, avšak dokáže veľa vecí zefektívniť a vy sa v akejkoľvek profesii môžete pozrieť na svoje podnikanie inými očami.

Príklad cukrárky v kontexte digitálnej firmy

Predstavte si, že ste cukrárka Anna. Máte malú cukráreň s kvalitnými maslovými zákuskami a tortami. Avšak chcete ísť ďalej a zaujať nielen miestnych zákazníkov, ale aj tých online.

  1. Webová stránka s online objednávkami: Anna si uvedomuje, že mnoho ľudí už preferuje online nakupovanie. Rozhodla sa pre modernú webovú stránku, kde si zákazníci môžu jednoducho pozrieť jej ponuku a objednať svoje obľúbené zákusky a torty online.
  2. Sociálne médiá a blog: Anna využíva sociálne médiá na zdieľanie fotografií svojich originálnych dezertov a užitočných tipov v pečení. Svojim zákazníkom tým poskytuje pridanú hodnotu a buduje vzťahy aj online prostredníctvom pravidelných blogových príspevkov.
  3. Automatizovaný systém správy zásob: Aby si udržala prehľad o stave svojich surovín a obalov pre vybavenie objednávok, Anna využíva online nástroj na sledovanie svojich zásob KROS Sklad. Vďaka tomu vždy vie, kedy je čas objednať chýbajúce suroviny. Kedykoľvek, aj z mobilného telefónu.
  4. Personalizované ponuky: S pomocou získaných dát Anna pochopila preferencie svojich zákazníkov. Teraz môže tvoriť ponuky cielene, čím zvyšuje spokojnosť svojich stálych zákazníkov a ľahšie oslovuje nových. Pomáha jej aj spätná väzba, ktorú získava vďaka komunikácii prostredníctvom sociálnych sietí.
  5. Automatizované spracovanie faktúr a účtovníctvo: Ako podnikateľka si je Anna vedomá dôležitosti viesť účtovníctvo správne. Faktúry už vystavuje online cez aplikáciu KROS Fakturácia a nemusí ich zbierať do krabice. Jej účtovníčka si ich sama sťahuje do účtovníctva, bez potreby osobného stretnutia. Ani ostatné doklady ako bločky a došlé faktúry už nemusí držať fyzicky. Nahráva ich priebežne do KROS Digitálnej kancelárie. Doklady sa prestali záhadne strácať a objavovať po termínoch. Anna aj účtovníčka s radosťou vítajú koniec chybám v účtovníctve.
  6. Rýchly prehľad: Vďaka uvedeným aplikáciám získava Anna jednoduchý prehľad nielen vo svojich príjmoch a výdavkoch, ale sleduje i stav svojho bankového účtu. Efektívnejšie riadi svoje podnikanie, má lepší prehľad o finančnej situácii svojej cukrárne, bez potreby kontaktovania a overovania informácií u svojej účtovníčky.
  7. Daňové povinnosti: Aj Annina účtovníčka už objavila výhody digitalizácie a netrápi sa manuálnym vypĺňaním daňových priznaní. Aplikácia KROS Daňové priznania urobí takmer všetko za ňu. Nemusí strácať čas študovaním zákonov a sledovaním zmien, môže sa spoľahnúť na vždy aktuálnu legislatívu.
  8. Zamestnanci: Digitalizácia pomohla Anne rozšíriť svoje podnikanie, a preto už sama na všetko nestačí. Zamestnáva pomocné sily do výrobne a aj vlastného kuriéra pre donášku objednávok. Pri prijímaní nových zamestnancov oceňuje ona aj jej účtovníčka pomoc KROS Personálnych dotazníkov. Administratívu jej odbúrava aj aplikácia KROS Dochádzka, ktorá sa stará nielen o sledovanie príchodov a odchodov jej zamestnancov, ale aj spracovanie miezd bez chýb a na jeden klik.

Tento príklad ukazuje, že nielen moderné odvetvia, ale aj tradičné profesie môžu profitovať z digitálnej transformácie a stať sa úspešnými digitálnymi firmami.

Nielen o tejto forme digitalizácie sa budeme spolu rozprávať na bezplatnej konferencii Trendy v digitalizácii účtovníctva a miezd. Jednou z tém bude aj porovnanie digitalizácie u nás na Slovenku a kam sa dostali naši západní susedia. Prihláste sa zdarma.

Tam chcem byť

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty