Menu

Študentský certifikát okom študenta

Pozrime sa okom študenta na školský rok v neľahkom období na Slovensku. Inšpirujte sa, ako získať certifikát novou online formou.

Hurá, máme prázdniny

Marec, školy zo dňa na deň zatvorené. „Hurááá!! Máme na dva týždne prázdniny,“ počuť v triedach. Po dvoch týždňov však prichádza to, čo sme si všetci od začiatku mysleli, dva týždne to nebudú. Yes! Predlžujú sa na neurčito. Žiaľ, nie sú to prázdniny, je to nová situácia, nová výzva, ako posunúť vyučovanie ďalej. Online stretnutia s učiteľkou, cez edupage a e-maily prichádzajú každý deň zadania, ktoré je potrebné vypracovať. Časom zisťujeme, že je to náročnejšie, ako chodiť do školy. Tvrdia to aj učitelia. Nevadí, adaptujeme sa, zvykáme si.

Školský rok, aký sme ešte nezažili

Je to naozaj náročné, s nikým sa nestretávame, iba s rodinou. Mama je náš trpezlivý učiteľ a otec prísny profesor. Maturitný rok sa blíži ku koncu, dva mesiace sme sa nevideli osobne so spolužiakmi. Internet – ďakujeme ti za to, že ťa máme. Aspoň online svet funguje. Už aj Filip z prvej lavice, čo sa stále hlásil a liezol mi s tým na nervy, by bol dobrý kamarát. Len aby som mal s kým ísť na chvíľu von, porozprávať sa o tom, čo bude po škole, tento rok maturujeme!

Maturita bez stresu

Prichádza správa z lavíc, nie školských, ale politických. Maturanti budú tento rok bez maturít, dostaneme vysvedčenie za priemer. Je to paráda, ale čo ďalej? Žiadna prax, žiadna skúška – odrazový mostík, po ktorom si povieme: „Zvládol som skúšku dospelosti a som pripravený zamestnať sa, budovať rodinu!“. V tom prichádza informácia e-mailom: Certifikát CENKROS 4 pre študentov stavebných škôl. Pripadalo mi to ako niečo, čo ma môže v živote niekam posunúť. Zapojím sa! Tento rok je dokonca bezplatne a online formou. Spolužiaci sú voči tomu skeptickí, vravia, že nič také nepotrebujú, ale nájde sa pár kamarátov, ktorí využijú túto príležitosť a požiadame cez učiteľa o testy spoločne.

Ako som získal certifikát CENKROS 4 pre študenta

Dostávame informáciu e-mailom od spoločnosti KROS: „Sme radi že sa zúčastníte skúšok, o 11-tej očakávajte e-mail s testom“. Na minútu presne, o 11:00, prichádza test, otázky sú stavané priamo na našu výučbu, obtiažnosť testu ma neprekvapila, test mám hotový za 20 minút. Následne prichádza e-mail o zdieľaní dokumentov cez nástroj KROSbuild, čo to je? Nikdy som o tom nepočul. Klikám na link, registrujem sa. Je to ľahké, po prihlásení vidím projektovú dokumentáciu s informáciami, aby som vypracoval rozpočet. Púšťam sa do práce. CENKROS 4 mám v domácom PC vďaka podpore KROSU s bezplatnou výučbou na školách. Ani nie do pol hodiny mám vypracovaný položkový rozpočet a hravo ho nahrávam a zdieľam cez KROSbuild späť zadávateľovi. Už chápem, čo znamená stále viac spomínaná digitalizácia stavebníctva.

Lepší job s CENKROS 4

Do hodiny mám výsledky. Spravil som, volám spolužiakom, tiež sa radujú, máme to! Prichádzame do školy na slávnostné odovzdávanie maturitných vysvedčení. Tento rok je to iné, dvojmetrové rozostupy, všetci spolužiaci dlhé vlasy, rúška na tvári, že ich ani nepoznávam. Aj napriek tomu, že sa nám nedostane potlesku od mladších žiakov, ktorí tu v sále nie sú, cítim sa hrdo. Okrem vysvedčenia dostávam niečo viac, dostávam certifikát CENKROS 4 pre študenta s darčekom, spolužiaci závidia, je to moje prvé víťazstvo po škole. Ten pocit doprajem každému, preto odporúčam zúčastniť sa ostatným žiakom v iných rokoch. A teraz šup hľadať prácu. CENKROS 4 je najrozšírenejší program na rozpočty a certifikát bude pre mňa jednoznačne konkurenčnou výhodou v záplave zmaturovaných študentov.
Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty