Menu

Chystá sa najväčší festival pre účtovníkov, stavbárov a podnikateľov. Nenechajte si ho ujsť

Plný aktuálnych tém, overenej legislatívy a vzácnych hostí zo súkromného sektora aj štátnej správy.  Prevoňaný nadšením ľudí, ktorí stoja za jeho  vznikom. A úplne zadarmo. Taký je náš Online festival vzdelávania. Vlani si ho pozrelo takmer 8 000 divákov. V máji odštartujeme jeho 3. ročník. Vychutnajte si ho spolu s nami.

6 dní, 50 spíkrov a 30 webinárov

Na treťom ročníku dostane priestor viac ako 50 rečníkov. Stretnú sa u nás odborníci z účtovnej a daňovej oblasti, machri zo sveta e-commerce, zástupcovia bankového sektoru, štátu aj úspešní podnikatelia z praxe.

S daňovou poradkyňou a audítorkou si posvietime na paragrafy, pozrieme sa na aktuálne možnosti poskytovanie stravného, na čo si dať pozor a ako si poskytovanie gastráčov či finančného príspevku na stravovanie čo najviac zjednodušiť. Daňová poradkyňa prezradí ako na opravy chýb minulých období a predstaví optimalizačné triky, ktorými je možné znížiť si daň z príjmov.

Nazrieme aj do digitálneho stavebníctva. Práca viacerých ľudí na projektoch, zdieľané dokumenty, výkresy či fotky stavby v reálnom čase v rôznych kútoch Slovenska. To je len malá ochutnávka toho, čo pre vás máme. Pozrieme sa aj na to, ako zvládnuť infláciu a nárast cien a prezradíme, aké novinky nájdete v online cenníkovej databáze CENEKON.

To najlepšie z tohtoročných diskusií

Ako ustáť infláciu a rast cien? Pohľad slovenských podnikateľov, 30. 5., 9:00

Dramatický rast cien prináša podnikateľom nové riziká. Ako ich vidia odborníci z praxe? Prognózy vývoja cien predstaví Michal Horváth, hlavný ekonóm Národnej banky Slovenska. Presný návod na to, ako zvládnuť turbulentnú dobu, neexistuje. Je pre firmy reálne možné vyhnúť sa zvyšovaniu cien svojich produktov či služieb? Znamená zvýšenie cien automaticky stratu zákazníkov?

Odpovede nielen na tieto otázky budeme hľadať s Jozefom Gažom, ktorý sa podelí o dlhoročné skúsenosti v strategickom plánovaní a Slavom Tuleyom, ktorý v duchu hesla „Nič nie je staršie ako včerajší úspech“ pomáha slovenským firmám reagovať na meniace sa potreby zákazníkov aj podmienok trhu.

Veľká debata k digitalizácii: Nevyužitá príležitosť alebo strašiak podnikateľov?, 31. 5., 9:00

Mnohí slovenskí podnikatelia naskočili na vlnu digitalizácie. Online fakturácia, automatické spracovanie objednávok z e-shopu, inteligentný sklad či schvaľovanie podkladov na diaľku, aj priamo z mobilu – toto všetko ponúka digitalizácia.

Viete si predstaviť digitálne účtovníctvo či mzdy spracovávané celé online? Ako digitalizácia môže uľahčiť život aj vám a ušetriť nezmyselné náklady sa dozviete v diskusii s odborníkmi z praxe.

Prvýkrát sa na Slovensku vo verejnej diskusii k téme digitalizácie stretnú zástupcovia stavebných firiem, bankového sektoru, obchodu a účtovníctva, nadšencov digitalizácie a tvorcovia softvérov.

Pomoc Ukrajine: Návod na použite pre podnikateľov, 31. 5., 11:00

O dobrých veciach treba hovoriť. Preto v rámci festivalu vzdelávania prinášame diskusiu, v ktorej vám ponúkame pohľad do zákulisia pomoci Ukrajine. Nedávno nám pod nosom za noc vyrástol CAMP Žilina – najväčší tábor pre utečencov, ktorý je v plnej miere organizovaný silami dobrovoľníkov. Ako funguje hľadanie ubytovania pre ľudí z Ukrajiny, s čím sa boria dobrovoľníci, aké povinnosti majú utečenci a ako je to so zamestnávaním Ukrajincov v slovenských firmách?

O vzácne skúsenosti z prvej línie sa podelia zakladatelia CAMPU Žilina, Ukrajinskej spilky a zástupca Červeného kríža. Prezradíme vám, čo sme sa naučili o efektívnej pomoci Ukrajine a daňová poradkyňa prinesie pohľad na výdavky podnikateľov na pomoc Ukrajine z pohľadu dane.

Budovanie storočnej firmy môže byť realitou. Ako zvládajú slovenské firmy generačnú výmenu? 31.5., 11:00

Príbehy úspešných slovenských firiem, ktoré riadi druhá či tretia generácia majiteľov svedčia o tom, že storočná firma nie je utópiou. V praxi to znamená myslieť pri plánovaní dopredu nie niekoľko rokov ale desaťročí a mať silu odovzdať svoje dielo ďalej. V pravý čas. A veľa odriekania, komunikácie a kompromisov. Ako zvládnuť túto náročnú výzvu a ako novej generácii uľahčiť prechod riadenia?

Spolu s expertkou na rodinné firmy Erikou Matwij budeme hľadať odpovede na otázky, kedy je ten správny čas na generačnú výmenu a čo robiť, ak v rodinných firmách nie je nasledovník. O svoje príbehy sa podelia aj úspešní podnikatelia – Milan Kovalančík, majiteľ spoločnosti Mobilonline a Jaro Macik, majiteľ vinárstva Tokaj Macik Winery.

Tešíme sa na vás online už od 25. mája. Jednoduchšie už to nebude. Stačí si uvariť dobrú kávu, vybrať tému a spustiť živé vysielanie.

Spíkri a hostia festivalu

Michal Horvát

Hlavný ekonóm NBS

Michalova vízia je budovať na Slovensku modernú národnú banku s dobrou medzinárodnou povesťou. Bol pri vzniku Rady pre rozpočtovú zodpovednosť, zastupoval Slovensko v hospodárskych fórach na najvyššej expertnej úrovni. Počas pôsobenia na Ministerstve financií SR zastupoval Slovensko na rokovaniach o vstupe krajiny do eurozóny a následne v Hospodárskom a finančnom výbore EÚ.

Téma: Ako ustáť infláciu a rast cien? Pohľad slovenských podnikateľov

Matej Oravec

EY Slovensko Matej Oravec sa ako tax manager na oddelení služieb daňového poradenstva spoločnosti EY Slovensko zameriava na oblasť zdaňovania fyzických osôb a automatizácie/robotizácie procesov v oblasti daní. Je certifikovaný daňový poradca a má desaťročnú prax, v rámci ktorej asistoval domácim aj nadnárodným klientom. Aktuálne sa aktívne zúčastňuje na projektoch automatizácie procesov a hľadaní vhodných na mieru pripravených klientskych riešení. Téma: Veľká debata k digitalizácii: Nevyužitá príležitosť alebo strašiak podnikateľov?

Erika Matwij

Prezidentka Inštitútu rodinného biznisu
Erika je expertka na stratégiu a riadenie v rodinných firmách na Slovensku, majiteľka spoločností Human Inside a Inštitút Rodinného Businessu. Vyše 9 rokov podporuje rodinné podniky v oblasti stratégií, sprevádza ich v procesoch nástupníctva. Organizuje Medzinárodné kongresy rodinných firiem, založila a vedie Akadémiu Nástupcov. Je členkou Medzinárodnej akadémie pre výskum rodinných podnikov IFERA ako jediný zástupca zo Slovenska.

Téma: Budovanie storočnej firmy môže byť realitou. Ako zvládajú slovenské firmy generačnú výmenu?

Anton Dano

Segmentový manažér pre malých a stredných firemných klientov, Tatra banka, a.s.

Tono má v banke na starosti tvorbu, rozvoj a implementáciu stratégie pre živnostníkov, malých a stredných podnikateľov s obratom do 5 mil. Eur. Jeho typickou vlastnosťou je robiť veci naplno a touto vlastnosťou infikuje svojich kolegov v banke, s cieľom prinášať neustále inovácie, ktoré pomôžu podnikateľom napredovať.

Téma: Veľká debata k digitalizácii: Nevyužitá príležitosť alebo strašiak podnikateľov?

Tomáš Funtík

Viceprezident BIM asociácie Slovensko

Tomáš je autorom viac ako 80 odborných článkov v oblasti informačného modelovania stavieb a hlavným autorom prvej knižnej publikácie o BIM na Slovensku. Je hlavným organizátorom národnej BIM konferencie a súťaže BIM CHALLENGE a aktívne pôsobí v skupinách EU BIM Task Group, CEN TC 442 BIM a ECEC.

Téma: Veľká debata k digitalizácii: Nevyužitá príležitosť alebo strašiak podnikateľov?

Marek Masaryk

Associate Partner, služby pre lokálne firmy, KPMG na Slovensku

Marek pôsobí v KPMG na Slovensku od roku 2008, aktuálne na pozícií Associate Partner na oddelení účtovných služieb. Má viac ako 10-ročné skúsenosti v oblasti auditu a účtovníctva, špecializuje sa najmä na vedenie externých účtovných a mzdových služieb. Okrem slovenských účtovných predpisov má tiež skúsenosti aj s medzinárodnými účtovnými rámcami ako napríklad IFRS.

Téma: Digitalizácia účtovníctva v praxi pohľadom účtovných firiem

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty